torsdag 27. juni 2013

Silkepeoner nå. Paeonia lactiflora.


Sikepeonenes tur til å briljere i all sin prakt. Duften av gjærbakst ligger tungt. Kongen i hagen er 'Sorbet'. Eldst, størst og høyest bløtkakefaktor...Store fargeklatter nedover i peonbedet. Jeg har plantet annenhver peon og rosebusk, så senere vil roseblomstringen (forhåpentligvis) dominere.

En diger rød. Sedvanlig linselus bak til venstre:


Dette skulle være 'Buckeye Belle', men tviler siden jeg ikke ser noen gule støvbærere. Regnbygene har (sukk) vært slemme siste døgnet, og har skaffet meg noen "avskårne". Fine i vase er de jo.

11 kommentarer:

 1. Jeg akkurat begynt å få opp øynenen for peoner :) For noen skjønnheter!

  SvarSlett
  Svar
  1. I denne slekten er det mye øyenfryd, det er sikkert!

   Slett
 2. Peoner er så vakre! Mine står i startgropa, så de slapp unna det verste regnet i går. Sorbet er den flotteste av alle sammen. Mye å glede seg til nå :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Best for dem å slippe slagregn! Ja, en flott tid med noen av hagens primadonnaer :-) Nesten ikke til å tro at sånne digre, eksotiske blomster kan være så herdige.

   Slett
 3. Hvor er de smukke.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hyggelig at du kikket innom! God aften til deg :-)

   Slett
 4. Å så fine peoner!
  Eg har berre tre, to av dei står med knoppar medan den tredje ikkje blømer ennå. Peoner er forholdsvis nytt i hagen her hos meg.

  Dumt når kraftige byger herjar med det me ventar på skal gje oss glede over at det er så vakkert. Eg har ei prestegårdsrose som har opna dei første knoppane og den likar ikkje regn, då rotnar rosene. Så nå vil eg ha SOL, både for den og resten av rosebløminga :)

  GOD SØNDAG :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Når du først har begynt med peoner, får du lyst på flere...
   Ja, må må vi få SOL! Alle de historiske rosene mine står fulle av knopper, og slett ikke alle liker mye regn på seg.
   Ha en fin søndag :-)

   Slett
 5. Takk for nydelig titt! Så fint du har gjort det i hagen, og lurt å sette peoner og roser om en annen. Jeg har satt peonene på rad og rekke som en hekk, men det er klart blomstringen avtar jo etterhvert. Så da var det lurt å sette det annenhver.

  SvarSlett