tirsdag 20. oktober 2009

Fra T-skjorte til ull

3 gratier fra kystkvitrosa

Hufsa trakk seg slett ikke tilbake som forventet. Hun lurer like inne i skogen, og nærmer seg mer og mer for hver natt... Noe som har medført travel virksomhet i hagen hver ledige stund.

Siste flammer fra villvinen

Lett panikkartet graving og berging av de siste sarte fra krukker og kasser. Tømming og hypping før telen setter punktum. Et par timer av gangen holder før neglesprett på tærne jager en inn i varmen. Til tross for tykk strømpebukse og Ullvang på føttene. Genser + hageanorakk. Fra t-skjorte til ull på null komma null...

Geranium gleder over en lang sesong. Her Crystal Lake

Godt å fyre på peisen og tenne stearinlys. Har feiret avkommets bursdag med ønskemeny: Frokost med eggerøre og røkelaks. Og marsipankake! Til middag ble det moussaka med lammekjøttdeig, etterfulgt av en tradisjonell dessert:

Tilslørte bondepiker - både estetisk og godt!

Buketten var naturligvis fra hagen; noen siste georginer, en rose, pene blad, sommerblomster og litt prydgress:
Høstbukett

I mellomtiden har jeg telt på knappene om jeg skal bestille flere løker å legge ned. Noen tusen i bakken fra før her. Men har jo et par nygravde bed... Har satset på noen få sjeldne sorter hittil. Falt også for noen tulipaner Ronaldo og hvite liljetulipaner i en blomsterbutikk her forleden. De er alt i jorden. Vel, det ble bestilling, så jeg får belage meg på mer graving utover ;-)

Pst. Rita! om du leser dette, så ligger det frø-beskjed til deg i bloggen din!

Oktobersoler (Ligularia dentata 'Black beauty')

4 kommentarer:

 1. De bodepikene så bare "vann i munnen"-fristende ut.

  SvarSlett
 2. Det er så fantastisk lys på høsten, bildene blir ofte helt andeledes, det gløder jo formelig når sola skinner på blader :)

  Her skulle det også vært gjort litt høsthagearbeide, men men, det viktigeste er gjort, også får jeg vel være fornøyd med det tenker jeg.

  SvarSlett
 3. Høsten er en omskiftende tid, enkelte dager er det skikkelig varmt, andre dager fryser en jo som det skulle være midt på vinteren. Vel, vinteren kommer snart enten vi vil eller ikke.

  De tilslørte bondepikene var meget lekkert anrettet! Fristende er bare fornavnet ;)

  SvarSlett