onsdag 25. november 2009

Ikke bare blad

Stargazer, tror jeg

Jeg har registret at det er tid for "Hippe"-reportasjer. Og jada, jeg er i gang! Har et litt avslappet forhold til om det blir noen klare til jul, for her har jeg Hippeastrum (Amaryllis) i alle stadier. De avbildede blomstret ute i august! Det kjekke med sommerblomstring er mye lys, slik at stenglene ikke blir altfor lange, og plantene velter (skjer alltid i jula, eller?)

I dag har jeg tatt et skikkelig tak i planterommet (mørkt) i kjelleren. Klippet ned en mengde Fuchsia som var altfor store, og plukket blader av engletrompetene, blant annet.

Der nede oppbevares hipp'ene til de (eller jeg) er klar til å ta dem opp til driving. De som jeg hadde ute i nordveggen i en gammal verandakasse (råd fra Herdis), ble skikkelig store og fete!

Dagens gledelige overraskelse var knopp på Chico :-D, fjorårets kuleste "Hipp". Den ble med opp, og satt i rekken på baderomsgulvet til driving. Der står de til knoppen kommer et par cm opp, og plasseres etterpå så lyst som mulig. Potter ikke om, da det ble gjort ifjor. Graver ut noe jord, og fyller på med nytt før forsiktig vanning.

Regner ikke med å få knopp på alle. Noen får bare blader. Har ikke like god dreis på dette som mor og bestemor hadde. De tok godt vare på den ene løken sin, og sørget for å få den i blomst hvert år. Nå står mine lysegrønne håp på rekke og rad, så får vi se hva det blir til! Kommer ingen til jul, er jeg tibøyelig til å jukse, og ordne en ferdigdrevet eller to fra blomsterbutikken..

Og à propos årstiden - nå står sesongens første pinnekjøttgryte og damper på ovnen! Må jo teste kvaliteten på årets produksjon ;-)

Charisma i all sin prakt

13 kommentarer:

 1. Dom minner lite om liljer dissa hippierna, som jag för mitt liv inte kunde fatta och begripa vad det var när jag läste första gångerna. Så kul med så många :) Själv har jag ingen, men det är kanske inte för sent ännu.. Ha det godt :)

  SvarSlett
 2. Eg blir kvart år så imponert over alle som steller så fint med hippene sine, sjølv mister eg tålmodigheita utpå vårparten... Men klarar ikkje la være å kjøpe nye på vinteren heller!

  SvarSlett
 3. Så flotte de var! Jeg er så imponert over alle som får disse flotte blomstene igjen. Jeg har ikke plass selv, men nyter synet av andres blomster. Ha en flott hippehøst!

  SvarSlett
 4. Ligner på liljer, ja. Mia, vet du at bestemor kalte disse for "liljer".

  SvarSlett
 5. Elisa: Steller ikke så veldig pent, men setter dem ut om sommeren. Har vondt for å kaste planter, eller noe som ligner...

  SvarSlett
 6. Iris, ikke så rart om du ikke har plass ;-)

  Jeg har nærmest pådratt meg en hippesamling...

  SvarSlett
 7. Charisma har jeg. Lekker. Chico nettsøkte jeg, og et behov ble tent. Rart!?
  Pinnekjøtt er mmm. Satte årets kvalitet gode spor i eders gane?

  SvarSlett
 8. Jeg jukser gjerne og kjøper nye til julebruk, så får de etablerte komme når de kan og vil.

  SvarSlett
 9. Tusen takk :)
  Ja.. jeg ble tatt på sengen.. han er ikke akkurat romantiker til vanlig;)
  Stilige blomster, kjenner jeg gleder meg til sommeren.. se alt som spirer og gror :)
  klem Hege

  SvarSlett
 10. Ja, Orchis, Chico er et 100% sjarmtroll et (over-)møblert hjem ikke bør være foruten!

  Pinnekjøttet og tilbehøret stod til godkjent så grundig at jeg overdrev en smule. Med andre ord utslått. Det hjalp faktisk med påfølgende boblebad + boblevann!

  SvarSlett
 11. Ååå, Carisma var virkelig karismastisk nydelig. Fantastisk bilde! Kos deg med hippene dine og ha en flott adventstid :)

  SvarSlett