torsdag 29. juli 2010

Liljefryd

"Sungod" fra Canada trives og har forøkt seg!

Hvordan solguden kan trives er en gåte. Den blir alltid overfalt av kraftige regnbyger i beste blomstringstid. Men sjefslilja "står han av" og legger seg ikke over som en del artsfrender. Trangbodd er den, men i maks solvendt bed.

En super sort er også Netty's Pride

Denne var blant de første lijeløkene jeg la. Flere stilker for hvert år! Fine farger som passer inn overalt.

Røde asiater. Husker ikke hvilken i farta...

Mange liljer er røde, gule og orange. Har plassert dem i "Varme farger-bedet" Der er det også dagliljer, Rudbeckia og roser i gule og orange fargetoner.

Poff!

Så spratt den første dagliljen ut. Når orientvalmuene er ferdige, er det disse som sørger for showet!

Så stor er jeg!

Navnelappen er for tiden utilgjengelig. Lurer på om det er Crimson Pirate eller Sammy Russell? Dagliljer er uunnværlige i en "møblert" hage. Har 18-20 sorter, og jeg har nylig bestilt noen riktige juveler fra USA takket være en medhagegal :-D


Fra liljehjørnet

Bedene endrer karakter hele sommeren. Akkurat nå er det lave liljer som kanter hjørnebedet foran rosene.

Liljebukett

I anledning "store nedbørsmengder" som ventes innover Østlandet, tok jeg først en runde med plengjødselspredning iført regnhabitt. Galskap, siden plenen vokser fortere enn en får klipt den, men...

Så klipte jeg en del roser for å ta inn, og en overdådig lijebukett. Tok alle de som truet med å bikke over. Har gått tom for plantestøtter etter alle de styrtregnbyger som har preget sommeren.

Fine buketter er god medisin mot inneværsdepp. Jaja, så får man lest litt og blogget litt i steden.

10 kommentarer:

 1. Så flotte liljer! Hvor bestiller du fra?

  SvarSlett
 2. Knallfine liljer. Jeg har vært ute å klippet litt jeg også pga forventet regnkaos. Riddersporene som var nesten avblomstret gikk i komposten. Orker ikke å ha dem veltet i bedene. Og plantestøtter ja...det er jeg også tom for

  SvarSlett
 3. Flotte liljer! Her detter det ned, må snart finne frem båten.

  SvarSlett
 4. Kjempefine liljer! De er flotte blomster :) Det bøtter godt ned her også. Får håpe alle flomvarsel blir avblåst.

  SvarSlett
 5. Så fina liljer, jeg vil ha fler!! De mørkrøde er jeg spesielt svag for, så virker det som det bare kommer gult her.. Takk for tipset, jeg løpte rett ut, helgjødsel, nå gror det sikkert så det knaker, med alt det vannet som kommer nå så ;)

  SvarSlett
 6. Kanskje vi må finne fram livbåten :-o

  SvarSlett
 7. Jeg kjøper litt her og der og overalt.

  Fra vanlige norske postordrefirma. Mange fra http://www.hageglede.com/. Noen fra Zimtrade og Bakker. Fra en privat liljeimport fra Canada, og små norske firma som Langangen planteskole og vår kjære Jensen. Og når jeg kommer over fine liljeløker til salgs i hagesenter eller andre steder :-)

  SvarSlett
 8. Fine liljer. Syns egentlig liljene tåler regnet bedre enn mye annet.

  Ha en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
 9. Tror sannelig du har rett Mariann! Ser både rose- staude- og sommerblomstknopper som regelrett råtner eller mugner i regnet.

  Liljene bare springer ut, de :-)

  SvarSlett