mandag 10. januar 2011

Kompostnytt...

-10 til -20 grader ute, men tempen stiger inni...

Startet optimistisk akkurat i det vi gikk inn i en "evig" kuldeperiode i førjulsvinteren. Har brukt alle triksa jeg har funnet på Hagegal-forumet: Sukkervann, varmeflasker av tomme brusflasker og indre lokk av bobleplast/isopor. Har unngått bunnfrysing, og nå som det er litt mildere i været, er det kondens på innsida av lokket i stedet for frostroser...

Hvem skulle trodd at jeg nå stadig (omtrent annenhver dag) observeres med halve overkroppen nedi en kompostbeholder ivrig rørende??

Rapport med fordeler og ulemper med modellen kommer senere. Følg med!

Nå inn igjen, og over til noe helt annet: Langeksponert stemningsrapport fra gårsdagens "farvel-til-jula-middag". En god anledning til en liten markering er ikke å forakte ;-) Trengte å brenne ned de lange røde lysene som passer til juleduken før den havner i vaskemaskinen. Helstekt elge-entrecôte med rødvinsaus er godt!

Farvel til jula. Omtrent 50 uker til stæsjet plukkes fram igjen.

Men. Hva er det jeg har gjort her?

6441 Nepeta govaniana 'Zaskar Dragon' 36.44
1
36.44


8915 Salvia argentea 'White Birds' 26.93
1
26.93
6061 Aubrieta cultorum 'Whitewell Gem' 17.43
1
17.43
6062 Aubrieta cultorum 'Leichtlinii' 17.43
1
17.43
6065 Aubrieta cultorum 'Cascade Blue' 26.93
1
26.93
3379 Verbena hastata 17.43
1
17.43
6780 Echinacea x hybrida 'Paradiso' 26.93
1
26.93

Ja, nå er det tid for den slags, og disse dumpet ned i postkassa her forleden :-) Hvis Blomsterstjernen skulle lese dette, er jeg strekt inspirert av hans entusiastiske Aubrieta-såing fra i fjor (ja, jeg er lett å lede). Det har irritert meg en stund, at jeg har for lite av denne planten, og ønsker mye.

4 kommentarer:

 1. Jeg skjønner godt at det er tilfredsstillende å lage sin egen jord! Har ikke varmkkompost selv, og det høres nok litt uappetittelig ut, eller hva? Men sikkert annerledes når man kommer i gang :)) Ønsker deg en flott prosess oppi der nå!

  SvarSlett
 2. Ikke så veldig uappetittelig ennå, Vigdis. Det ekleste akkurat nå er den splæsjete lyden når jeg heller nye skyller blandet med med varmt vann oppi bingen....

  SvarSlett
 3. Heisann!
  Godt for alt som er unnagjort, men akkurat det må vente litt for mitt vedkomne. Skal heller ikke betille mye i år.

  Sikkert masse nydelig som vil komme opp av jorda hos deg ;:OD)

  SvarSlett
 4. Heiheihei!

  Det bruser i mitt skjøre blomsterhjerte når jeg leser at du slår et slag for de undervurderte Hageputene, det tåpelige navnet til tross! Mang en uvøren har nok trodd jeg er helt gal etter puter til å ha i hagestolene...

  Men dine spirer rekker vel ikke blomstring allerede i år? Skjønt det skulle gudfaderenmeg ikke forundre meg det bøss med de fantastiske skapningene!!!

  Hold meg oppdatert!

  Hilsen Aubrietaens aller beste kompis.

  As ever,
  Blomsterstjernen

  SvarSlett