fredag 8. juli 2011

Gulstripet blomsterbukk, prikker og stjerner

Denne krabaten var bedøvet av "Frühlings-duften" som dominerer i hagen for tiden. Jeg rakk å ta den i øyensyn, løpe ned skråningen og inn for å hente kamera. Tilbake igjen, satt


Gulstripet blomsterbukk, eller Strangalia quadrifasciata like henført. Og lot seg rolig avbilde forfra og bakfra. Riktig fascinerende prikker og striper, også på bein og følehorn...Spennende mønster opptrer også i blomsterverdenen, og her har den muntert stripete Rosa Mundi inngått dristig partnerskap med en prikkete bladplante, en Pulmonaria.


Smått stjernemønster bidrar naturlivis stjerneskjermen med. I frodig samliv med kattemynte foran rosebuskene. Om bare regnet kunne holde seg litt i tøyle. Skjønner ikke hvor det er blitt av

alle plantestøttene (de grønne bøylene dere vet) som det var 1000 millioner av i begynnelsen av sesongen. Noen som har sett dem?

2 kommentarer:

  1. Så flotte bilder :) Den stripete "saken" har jeg sett her også. Rygger litt unna slike skapninger, jeg... Men de er jo vakre :)

    Ha en fin helg :) Hilsen Margrethe

    SvarSlett
  2. Jeg er heller ikke så begeistret for sånne "uhyrer" som sitter på blomstene i hagen, men jeg forstår din fasinasjon. De er jo flotte!
    Nydelig bilde av stjerneskjermene dine.

    SvarSlett