onsdag 21. august 2013

Rosa 'Tradescent' gir seg ikke!

Den vakreste og mest velduftende Austinrosa i hagen var bare gråbrune, tørre pinner i vår...
Stein død, var konklusjonen. Men man graver ikke opp yndlingsrosa! Stor var gleden da jeg oppdaget friske grønne skudd fra rota langt uti juni.


'Tradescent' var gjenoppstått :-D  Her lener hun seg på en høstbergknapp. Bladverket til venstre tilhører løvemunnen 'Black Prince'.


'Tradescent' er ikke betraktet som særlig herdig, heller pinglete. Hun har hengt med siden 2007, i motsetning til flere andre antatt herdigere Austinroser som har strøket med. I årets vanskelige vinter og enda verre vår var det på nære nippet!

10 kommentarer:

 1. Så nydelig den er! Men den er nok ikke herdig her dessverre. Jeg får nøye meg med Burguny Ice ;-)

  SvarSlett
 2. Den var lekker! Så bra den overlevde vinteren. Vi får håpe på noen milde vintre framover.

  SvarSlett
  Svar
  1. Den har overlevd seks vintre, hvorav tre har vært fæle! Ja, en lang serie med rosevennlige vintre hadde gjort seg ;.)

   Slett
 3. Den var mørk og mystisk...den har jeg aldri hatt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Den mørkeste og mest mysttiske jeg har :-)

   Slett
 4. Dette var virkelig en nydelig rose. Likte den mørke fargen godt.

  Klem

  SvarSlett
 5. Denne var nydelig! Jeg deler gleden din over at den kom seg så fint igjen. Det er tydeligvis viktig å ikke grave dem opp for tidlig. Deilig å se disse vakre blomstene. Har ikke hørt om denne rosen før.

  SvarSlett
 6. Ja, her var det verd å vente! 'Tradescent' er vel noe av det mørkeste Austin har frembragt (fra 1993) og som det går an å dyrke her. Oppkalt etter to berømte gartnere/samlere fra 15-1600-tallet.

  SvarSlett