fredag 14. desember 2018

Amaryllis - eller happy Hipp

Hippeastrum cybister 'Chico'

Tenk at den ville blomstre igjen,og det til jul!  De aller fleste kaller disse eksotiske løkblomstene for Amaryllis. Har jo lært dette hjemmefra. Men stolthetene til mor og bestemor var knallrøde, muligens av sorten 'Red Lion'. De visste å ta vare på dem fra år til år.
Synes cybister-sortene er morsomme. Tok denne opp fra kjelleren for en del uker siden. Sannelig visste den å sette pris på dagslys 😊


Hippeastrum 'Harlequin'

Med dagens varme stuer, og ikke tilstrekkelig kalde kjellere, er dette litt mer utfordrende å få til. Er sjeleglad for de som velger å blomstre på nytt.
Vakre 'Harlequin' er ny av året.
Nå kommer de på rekke og rad. Vil helst ha de mørkerøde i blomst på julaften.
Tiden vil vise!

Deler hos
TrädgårdsFägring
All Seasons

20 kommentarer:

 1. 'Harlequin' var veldig fin! Jeg husker at min tante hadde amaryllis, og navnet henger igjen ja. Den gangen var det ikke bare å kjøpe ny hvert år, så de gamle løkene ble tatt vare på.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke sant :) Løker var nok mer dyrebare i "gamle dager". Mammas prakteksemplar med fire stilker på én gang ble også fotografert fra alle vinkler :)

   Slett
 2. Så fina amaryllis. De från cybistergruppen är mina favoriter. Chico är min favorit. Den hittade jag för 5-6 år sedan men har inte sett sedan dess. Harlequin var också fin. Så roligt att du fått dem att återblomma. Tyvärr har vi inget tillräckligt kallt utrymme att förvara i. Möjligen vinden om jag passar för frosten. Men läste häromdagen att man kan ta ur dem ur krukorna och förvara dem i kylskåpet under viloperioden på hösten. Skall testa det!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker! Ja, det er ikke hver da man kommer over disse... Setter pris på gjenblomstring, ja 😀. Hm. Vi har jo et ekstra kjøleskap i kjelleren. Skal tro hva andre vil synes om det....🤔

   Slett
 3. Hej Irene!
  Vackra Amaryllis. Har lyckats få några att blomma om, men för det mesta blir det bara blad. Chico liknar min Tango som jag hade för några år sedan.
  Ha en fin helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marika!
   Tusen takk! Ja, det er den mest vanlige erfaringen. Tango har jeg også (hatt). Mins den er litt mere rød og har litt bredere kronblader.
   Riktig god helg!
   /Irene

   Slett
 4. Hei
  Amaryllis er den fineste juleblomsten jeg vet om. Elsker dem.
  Vivi

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Samme her. Viktigste her i huset. Må ha mange :)
   /Irene

   Slett
 5. Hei.
  Nydelige amaryllis. Har to stykker fra ifjor, men jeg vet ikke om de rekker å blomstre til jul.
  God helg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Takker :) Får du dem i blomst igjen, er du flink. Ikke helt enkelt å treffe akkurat til julaften heller. Lykke til med dine.
   Ha en fin helg!
   /Irene

   Slett
 6. Chico blommar här också, men det är en lök från i år. Harlequin var en fantastisk sak men jag älskar ju i stort sett alla blommor som har den där tunna kanten i avvikande färg :)

  HA en fin helg! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy! Den er så flott :) Ja, det er utsøkt lekkert med sen smale kanten.

   God helg til deg!
   /Irene

   Slett
 7. Den øverste var en helt ny hippe for meg, den var spetakulær. Hipper er flotte planter til jletiden.

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, er den ikke stilig ? De flotteste, spør du meg.

   God helg!

   Slett
 8. Grattis till fina blomningen! Det är inte ofta jag får mina lökar att blomma om. Brukar lyckas bäst om jag sätter ut dom i trädgården på sommaren.
  Allt gott
  /Anette

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk 😀 Ja, men det erfarer jeg også. Noen av de jeg setter ut, blomstrer jo om sommeren.
   Ha det fint!
   /Irene

   Slett
 9. Så gøy, den øverste var spennende. Jeg har aldri fått amaryllis til å blomstre igjen, så det har jeg vel gitt litt opp, men i år har jeg faktisk kjøpt et par. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var stas, vet du, og særlig med akkurat den. Vurderer å bruke kjøleskaptrikset som jeg fikk tips om over her til neste år. Etter en sommer til oppfeting ute. God kveld til deg!
   /Irene

   Slett
 10. The flower's color makes it look so fragile and delicate. I like how your photo shows them as dancers, perhaps ballet dancers. :-)

  SvarSlett