tirsdag 10. mai 2022

Noen flere vårskatter

Tulipa humilis 'Alba Coreulea Oculata' er vel kongen av de botanisk tulipanene. Ikke kjent for å være veldig villig til å komme igjen, men jeg spanderte en håndfull av vakringene likevel. Ikke direkte ukledelig å være omgitt av små hvite perleblomster heller.


En narsiss ('British Gamble') helt omgitt av botaniske tulipaner. Snakker om å havne i godt selskap!


Nok en narsiss med splittet trompet. Tror det kan være Narcissus 'Edinburgh'. Den skarpe observerer peonblad på vei opp foran.


Aurikler hører selvsagt til blant vårhagens juveler. I en farge jeg veldig godt kan like  😀

 Det heter seg at narsisser alltid snur seg etter sola. Jaha, hva tenker 'Holland Sensation' på da?Dissse dukket opp i Trappebedet (der den gamle svilletrappa var). Dette er nok Narcissus 'Cotinga' som ble plantet i 2019.


Så må man ikke glemme fruktblomstringen, som pågår for fullt i mai! Her er morelltreet i gang.


Deler hos 

25 kommentarer:

 1. Den hvite og blå tulipanen med det vanskelige navnet kjøote jeg i 2020. De kom i fjor året etter planting, men i år har jeg ikke sett noe til den. Kanskje du er heldigere. Så mange fine narcisser du har! Nydelig farge på 'British Gamble'. Er det Hesleberg som har sånne godbiter? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nja, jeg har hatt denne tulipanen før, uten at den har dukket opp igjen. Se mer på den som luksusløk :) Hesleberg har absolutt også godbiter av løk. Handler ellers narsisser hos Garden Living, Hageglede og Syverud gård (og flere til). Har jo skikkelig dilla på disse.

   Slett
 2. I do love the tulip, although all the flowers are lovely to greet someone. I have Tulipa humilis 'Little Beauty' which has come back for over ten years, but it is planted where nothing fertilizes it except leaves in the fall, and the ground is well drained. The Auricles is beautiful, although I must admit I've never heard of it until watching 'Gardeners World'.

  SvarSlett
  Svar
  1. This tulip specie i s lovely, as all the botanic. I also have 'Little Beauty', which I'm pleased to see again this year. A lovely one! It's very well drained here. He-he. I got to know the Auricles through a dedicated garden friend.

   Slett
 3. Skønt at se påskeliljer hos dig nu, men de små botaniske tulipaner og primula er nu det bedste af det hele. Frugttræernes blomstring nyder vi også her!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er mye lekkert ute nå, altså! Bare å nyte mens det varer.
   /Irene

   Slett
 4. Hej Irene!
  Den vita lilla tulpanen med blått inuti är riktigt vacker. I år har jag en vinröd botanisk tulpan som jag inte visste att jag hade köpt lök till. Kan vara en bonus som jag fick. Narcisserna är så fina, de blommar här också, medan tulpanerna precis kommit igång.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Marika!
   Den er helt spesiell! Vinrød høres også bra ut. En fin bonus. Blir glad av narsissene, som strekker sine trompeter i alle retninger. Nå er resten av tulipanene i ferd med å åpne seg også. Ha det godt!
   /Irene

   Slett
 5. Den blå og hvite villtulipanen var fantastisk vakker! Denne har jeg aldri sett før. Slik er det jo med de fineste tulipanene, de varer ikke i mange år men de er jo så vakre NÅ, mens vi har dem... :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, den er eksklusiv, men likevel verd å dyrke, synes jeg. Trenger noen sånne etter en lang vinter...

   Slett
 6. Vilka fina vårväxter du har i din trädgård många har jag inte kommit i kontakt med förut den botaniska tulpanen är jättevacker och ovanlig.Så fina även dina narcisser är,nog är det en underbar tid när man bara får gotta sig i allt vackert ute i vår natur.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :) Jeg er veldig glad i narsisser og annen godis som man finner i hagen og naturen nå. Ha det godt!
   /Irene

   Slett
 7. I love your Spring treasures. You chose real beauties.
  Thank you for sharing them in our game!
  Happy WW and a fine week!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you :) There are so many treasures, and difficult to choose.
   Have a great week!

   Slett
 8. Thanks a lot! Have a great day :)

  SvarSlett
 9. The spring flowers are beautiful. The tulip and the first daffodil are my favourites.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thanks! I love spring, and all the little flowers.

   Slett
 10. Frugttræernes blomstring er forårets højdepunkt i haven. Blomstringen er så intens og varer så kort, så man skal endelig huske at nyde den.
  Det ser næsten ud, som om de to påskeliljer er blevet uvenner.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er et syn og et høydepunkt :) I år har den holdt litt lenger, siden den ikke har blitt slått ned av regn.
   Ja, kanske de rett og slett ikke tåler synet av hverandre!
   /Irene

   Slett
 11. Oo ja det är en ljuvlig tulpan. Vet inte om min kommer tillbaka efter flytten - får ta och titta efter. Men söta är alla de små botaniska tulpanerna. Narcissen 'British Gamble' var jättefin i din bilder - den behöver jag beställa till hösten om det går.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er søte alle sammen, men den mest attraktive er ikke så "flink" til å komme tilbake som andre. Får se til neste år. Ellers betrakter jeg dem bare som sommerblomster, og legger nye ;) Ja, er den ikke skjønn! jeg har helt dilla på å søke etter ulike narcisser hver høst, og det finnes riktig mange både historiske og nye på markedet.
   Ha det fint!
   /Irene

   Slett
 12. ‹'Alba Coreulea Oculata' är ju sötast blnad söta, men så tråkigt att höra att den inte gärna kommer igen. Jag hade till och med hoppats på att den skulle föröka sig eftersom jag planterade många i höstas.
  Allt gott
  /Anette

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan jo være at den liker seg hos deg, og kommer tilbake. Lykke til!
   /Irene

   Slett
 13. Daffodils and other flowers are beautiful! Have a fine day!

  SvarSlett