torsdag 17. oktober 2024

Clematis 'Ville de Lyon' med flere


På roseportalen har Clematis 'Ville de Lyon' blomstret og blomstret i hele sommer, og den holder faktisk på ennå. Årets vinner i klematisklassen har vi her! Veldig kjekt å ha denne villige planten, siden mange klatreroser frøs godt ned i vinter, og ikke har vært så flotte som de pleier. Sistnevnte har nå vokst opp til gamle høyder og vel så det.



Clematis viticella 'Negritjanka' er en av de seneste sortene til å komme i gang. Ikke så rart kanskje, da den står svært skyggefullt. Og så må den hamle opp med den digre rosebusken 'Chloris', som klatrer over en rosebue.
 

Clematis 'Blekitny Aniol'  kommer på østveggen når de engangsblomstrende rosene har gitt seg. Den slynger seg også opp i en dvergsyrin som vokser i potte.



Hm. Hvem kan dette være? Ligner på Clemtatis 'Romantika', men kan godt være en annen.
Det har vært et par frostnetter nå, så hagen er mer utslått. Men bare så vidt under null, så noe blomstrer fortsatt. Også noen Dahlia. Klematisen bryr seg ikke.



Dette er i hvert fall Clematis 'Viola', etter et av sommerens utallige regnskyll.

Klematis kommer gjerne litt i skyggen av roseomtalenene her i gården, men nå fikk de sin egen post! Omsider.


Deler hos


9 kommentarer:

  1. Så mange fine klematis du har, og de fortjente jammen i meg en egen post, ja! 'Ville de Lyon' må jeg finne en plass til tror jeg :)
    Den mørke kan også være 'Warszawska Nike'. De to er ganske like. Det har vært flere netter under null her også, men enn så lenge er det fortsatt noe som blomstrer. Vinteren kan godt vente.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk, og ja de gjør jo det! 'Ville de Lyon' er en av de mest trofaste storblomstrende etter at den etablerte seg.
      Ja, det kan tenkes. Har jo den også. Heldigvis noe som fortsatt blomstrer, ja. Om den kan!

      Slett
  2. Lots of pretty purples you have! I have no success with clematis.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you. Love the color :) Too bad. They are great in the garden. I think they need some shadow and deep planting to thrive.

      Slett
  3. Så fine klematis du har. Jeg har bare den øverste, den har blomstret fint i år, men jeg mistenker at den har litt dårlige vekstvilkår. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk! Kanskje den vil ha litt benmel og kompost? Min vokser sammen med roser, og får lurt til seg næring når jeg gjødsler dem. God kveld til deg!
      /Irene

      Slett
  4. Skønne klematis som virkelig fortjener en omtale. Forstår de er et godt supplement til roserne, men de kan jo godt stå alene - også.

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett