mandag 13. oktober 2008

Gå-sakte aksjon!


En liten kjøkkenbukett
Ute i hagen i går, kjentes kroppen som sirup...
I stedet for å stresse med "alt som skulle vært gjort", sa jeg vennlig men bestemt til meg selv: Husk at hagen er ditt lille fristed. Her skal du roe ned og ha det godt!  Ingenting som haster her :-)
Så da subbet jeg bare rolig rundt, og lot løker og tyngre sjauing være. Småttisene, derimot fikk min oppmerksomhet. Akeleiene, som ble sådd i vinter, ville ut av sine små potter... De var nå store nok til å komme på rett plass, ikke i ventebed. Tøffinger, de der. 'Tower white',  'Tower Light Blue'  på plass i det nye rose/tulipan osv.- bedet på nordsiden. 'Små mørkerøde' fra frøboksen plassert foran stilkrosebedet.
Er også i gang med å flytte på planter som har blitt borte bak andre, eller som står i veien for ditto. En stilig bregne Anthyrium niponicum 'Red Baron' ble flyttet til foran i nordbedet, og fikk selskap av to Athyrium nipponicum 'Pictum' fra jensen-salget :-)
Så da ble det ikke så galt likevel, og det hjalp. I dag er det full fart i skrotten igjen! Klar for løk og sjauing igjen! Først flyttet jeg en diger, malplassert  Polemonium (fra sådden i fjor) foran noen akeleier sammen med rosa L. D.  Braihtwaite. Akeleiene trenger å skjules når de er avblomstret. Flyttet også et rødbladet groblad fra/til samme område. Vips hadde jeg en stor grop ypperlig til:
En gruppe narsisser i bunn, Hyasinth Kronos i forkant og en stor gruppe T. Burgundy Lace :-) Toppet med en god dash storblomstret blå krokus.
I dag klarte jeg å løse floken med de dønn feilplasserte Armeria Maritima (også fra fjorårets sådd),  som henger nedover skråningen. De trengte en flat, solfylt vokseplass. Jammen klarte jeg å finne plasser i bedet foran huset. Der trodde jeg feilaktig, det var lite sol. Så mye er blitt byttet om etter hvert. I hullene etter dem, var det bare å fylle på med lavvokste narsisser, iris, og annet småtteri. Blir det og langt og slengete, får jeg satse på takløk...


Høstanamone

2 kommentarer:

  1. Du har så mange spennende sorter, Villrose! Inspirerende.

    SvarSlett
  2. Det er viktig å holde fast ved tanken om at hagesysler skal være lystbetonte og ikke føles som en sur plikt.
    Ha en fin høstkveld videre! :)

    SvarSlett