søndag 28. oktober 2012

En rose er en rose...

4 blå i dag, og sludd/snø ventes inn til kvelden. Likevel - bare å iføre seg de tykkeste hagehanskene og gyve løs på opprydding. Drivhuset ble vasket ned i går. Veldig seint, men jeg hadde ikke hjerte til å rive ned svære tomatplanter med masse halvmodent. Før i går. I grevens tid kan man si, for de sarte som hylte etter å komme inn.
I går var jeg også på inspirerende roseforedrag av Per Harald Salvesen om kulturminneroser! Her i hagen er det snart bare minnene igjen av roseprakten. Noen blomster er likevel å skue rundt omkring.


Louise Odier får intensivert fargene i kulden og mørket som faller på. Fy, så tidlig det mørkner nå. Må jo inn i fem-tida allerede! Har fortsatt litt løk som skal i jorda. Løklista skulle vært laget, men venter kanskje til alt er på plass!


F.J. Grootendorst, også kalt nellikrosen, er ikke den vakreste jeg vet. Her har den pyntet seg med litt rim. Den blomstrer voldsomt rikt og trofast. også etter at den ble flyttet fra foran huset til bak garasjen...


Mykere i uttrykket, særlig senhøstes, er The Crocus Rose. Fortsatt god søndag til andre forfrosne hagesjeler!

9 kommentarer:

 1. Takk for flotte bilder! Jeg venter også på løk som ennå ikke har kommet. Jeg håper at snøen som evt. kommer bare forsvinner fort, for løkene må i jorda helst før telen setter seg. Louise Odier er nydelig! Ha en forsatt fin søndag du også! Klem fra Marit

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper på litt mildvær, ja! 'Ove' er allerede pent på plass i potter :-D Klem til deg.

   Slett
 2. Det er helt klart høst i hagen, så nå kan den slappe av helt til våren. Håper ikke vinteren kommer riktig enda, for da blir den lang.

  Håper du får en ny fin uke! Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Her ble det plutselig vinter - men mildvær er varslet!

   Slett
 3. Deilig å få vasket og klargjort drivhuset før neste sesong:) Er kaldt for tiden, nesten for kaldt for å holde på ute, så håper du ikke frøys for mye i går!
  The Crocus Rose var nydelig.
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Drivhusrydding/vasking går unna når en bare setter i gang!

   Så friskt og tørt ute at det var nesten deilig ;-)
   (Sliter litt når gradestokken kryper særlig over 25. Ikke at det har vært noe problem de siste par åra...)

   Slett
 4. Your crocus rose is very pretty, with a pretty light pink colour, and the petals have a nice arrangement.

  It feels good to get some of the last garden activities finished as the frosts come. I finished planting all of my bulbs, just before our first snow.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you. It is my favourite David Austin
   (filled) rose. Beautiful nuances troughout the season.

   Slett
 5. Var ute og så på rosene mine i dag, de ser ut til å ha greid seg forbi den første vinteren, hurra! Håper jeg kan få litt blomstring fremover i november også, roser er geniale sånn :D
  Nydelig bilde av Louise Odier!

  SvarSlett