lørdag 27. september 2008

Nyvasket hagejakke på

Høytidelig åpning av høstonna i dag! Perfekt vær, og nyvasket hagejakke på!
Høstens løker er nemlig i hus, og skal danderes, og legges i lag og grupper alle mulige steder. Mens jeg gleder meg til våren...
Jensen-plantene kom allerede i går! Heldigvis hadde jeg (kryss i taket) nettopp fått ned i bed de siste plantene som stod på vent på plattingen. Den første som kom i jorda, var ønske-trepeonen :-) Til den hadde jeg allerede forberedt et nytt hjem: I ene enden av urtebedet, hvor en annen peon okkuperer hjørnet i midten. Den får være busrsdagsgave til meg selv; fyller snart. Så skjønn bladfarge på Corydalis 'Bronze beauty'! Store, flotte planter, som vanlig.
En skulle jo ikke tro jeg hadde plass til et tonn (virker bare slik...) nye løk. Men pytt. Har jo gravd flere nye bed i år, og der er det plass til rikelig. Rundt gamle og nye roser mangler masse løk. Ikke alle tulipansorter som kommer godt igjen, så nye må til. Har lært å ignorere alle løkene son følger med hver gang jeg stikker spaden i jorda. Dytter dem bare forsiktig ned igjen sammen med de nye.
Hundetann og anemoner skal jeg også grave ned en del av. Og selvfølgelig prøve noen nye sorter Muscari. Eneste 'feil' med dagene nå, er at det blir altfor tidlig mørkt! God skumring allerede i 7-tiden! På'n igjen i morra. Håper på en lang periode med deilig løkvær :-)

2 kommentarer: