søndag 30. juni 2013

Balanse i bedet

Rosa 'Louise Bugnet' blomstrer så fint nå. Hun har rugosablod, og er utviklet i Canada for å tåle våre breddegraderNoen som absolutt ikke klarte vinteren, er mine seks store, svartblomstrende stokkroser! Tre av dem stod i dette bedet til venstre for rosebusken, lent mot verandarekkverket  bak. I tillegg frøs min kjære klatrerose 'Maria Liesa' til venstre for dem ende ned i rota. Bedet så skikkelig teit ut. Fortungt med stauder og liljer og ingenting bak.


Dette måtte jeg gjøre noe med. Riddersporer kunne vel være  fint å erstatte stokkroser med? Her er de plantet  på den tomme plassen bak adonis'ene og martagonliljen


I skråningen nedenfor 'Louise Bugnet', ved siden av trappen, har jeg endelig fått på plass etterlengtede vertikale lilla spir midt i et teppe av Sedum spurium. Geranium himalayense 'Derrick Cook' skimtes også. Fine Salvia nemorosa 'Ostfriesland' er nesten glødende blålilla.


Omtrent den samme fargen plukker den herlige julistorkenebben Geranium magnificum 'Rosemoor' opp i bedet nedenfor.


Nå er det like før martagonliljen 'Congo Capers' (tror jeg) blomstrer! Liker godt fargene på knopper og stilk :-) Lagt merke til at blodtoppen nedenfor har samme nyanse?


Her er det nybalanserte bedet i solskinn. Har også plantet et frøsådd prydgress bak liljen, som vil dekke "bena" til rosen.


Nærmere den krydderduftende rosen...

10 kommentarer:

 1. Så nydelig Louise Bugnet, og andre junistauder!

  SvarSlett
  Svar
  1. Mye fint i slutten av juni :-)

   Slett
 2. Vilken prakt, inte ser jag att något fryst, det ser ju frodigt ut :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingenting fryst på Louise Bugnet!

   Slett
 3. Så vakre bed du har! Louise Bugnet...er bare nydelig:)
  Nyt sommerdagene:)

  SvarSlett
 4. Så fint du har det! Louise Bugnet ja, hun skal få flytte inn hos meg og! Flotte bilder :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, frk. Bugnet må du gi et hjem. Greieste rosa :-)

   Slett
 5. Så vacker blomstring. Ser du har rosemoore sammen med roser. går det bra alltså? jag skulle gjerne hatt litt geranium blandt mine roser men jeg er redd det blir trangt. nå lurer jeg på om jeg ikke skal forsøke.
  (Esther's ligger mellom Årjäng og Karlstad..)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har mye forskjellig Geranium mellom rosene. De kan bli litt innpåslitne, men da luker jeg vekk de nærmeste. G. endressii, Johnsons Blue, Orion, Sweet Heydi, Rozanne etc. etc.

   Slett