søndag 29. august 2010

Liljer, engler og en fin rose...

Orientliljen 'Casa Blanca'

Orientliljene fascinerer fortsatt. Ja, de får en til å tro på sommeren ennå en stund. Den gamle traveren 'Casa Blanca' både lyser og dufter lang vei...


En mørk engel...

Tid for georginer er det også! Grunnet frykt for sneglefest, plantet jeg bare i (store) krukker i år. Svak for enkle blomster og mørkt bladverk er jeg, så 'Dark Angel' måtte bli med hjem fra et gartneri i vår.

Orientliljen 'Tom Pouce'

Denne liljen har også stor lyskraft. Meget vakker i grønne omgivelser. Enda er flere liljer i knopp. Kjekt å ha ulike sorter og arter. De første blomstret i juni, så vidt jeg husker.


Mange buketter på kjøkkenbordet før ferien

Har nettopp avviklet en aldri så liten ferie. Plukket inn buketter av alt som blomstret like før. Louise Odier i den lave skålen foran. Så Crocus Rose og Dame de Coeur (i riflet vase). Bak til venstre Malvern Hills med Tradescent i midten, og en ukjent Dahlia til høyre.


Sommerens dronning heter Louise Odier

Heller ikke i min drøye ukes ferie, har de kraftige regnskyllene uteblitt. Nok en gang ser her ut som - ikke hengende hager, men nedfalls-ditto!

Sommerens 'stayer' på rosefronten, er uten tvil Louise Odier. Hun har vokst seg stor og fin. Klarer seg bedre i regnet enn de fleste. Sunn og frisk produserer hun nye blomster ustoppelig :-)

4 kommentarer:

 1. Så vakre blomster hos deg .
  Liljene var nydfelige.
  Har og plukket inn en masse blomster.
  Så nå er det roser i massevis på stuen.

  SvarSlett
 2. Lekre liljer!
  Lekker Louise også. Så bra at hun er frisk hos deg, hun er kjent for tilbøyelighet til det motsatte. Jeg har ei frisk og ei pingle, de står i samme hage, men i forskjellige bed.

  SvarSlett
 3. Jeg har Louise på tre veldig forskjellige steder. Frisk er hun alle steder, men størst og finest i det lune skyggebedet (ja!!). Lav på naturtomta, og middels, men bredere på skrinn, solrik og lett vindutsatt sted. Kjempefin å plukke inn også. Skjønner Sigrid Undset, jeg ;-)

  SvarSlett
 4. Oj! Den mørke engelen din var fabelaktig. En av de frekkeste blomsterfargene jeg har sett på lenge, og den sto perfekt til det mørkegrønne bladverket.

  SvarSlett