torsdag 25. august 2011

En dufthage?

Det var i grunnen ikke planlagt. Men det har gått opp for meg at Villroses hage er blitt en riktig dufthage! Fra tidlig om våren, til de siste rosene gir seg for frosten svever tunge og lette dufter over hagen.

Akkurat nå er det de fantastiske orientliljene som dominerer. Her, den velkjente 'Casa Blanca'. På terassene om kvelden stemmer en og annnen engletrompet i...Om våren starter det med velduftende narsisser. Og ingen vår uten syrinduft! Brått brer silkepionene ut skyer av hvetebakstlukt. Så følger den deilige krydderduften fra rosen Louise Bugnet, og alle de andre rosene slag i slag. Aïcha og Frühlingsduft er ikke akkurat luktfrie...

Her kommer rosen med den beste duften jeg vet; Tradescent fra Austin:

Ikke den styggeste rosen jeg vet, heller ;-) Høysommerduften framfor noen sørger den store, gamle duftskjærsminen for. Den er obligatorisk.
Også noen av dagliljene dufter, om ikke så sterkt. Denne flotte her, for eksempel:

Jeg, som engang trodde at utseendet var det viktigste. Nå setter jeg nesa bort i alt, og føler meg litt snytt om blomsten mangler duft

9 kommentarer:

 1. Jeg er helt enig med deg i at utseende er en ting - men når de både dufter og er vakre, da - da er det fint da :)

  SvarSlett
 2. Helt enig. Duft må man ha. Narcissene forteller at det er vår, skjærsminen at det er sommer og ormedruen at nå er det dessverre snart slutt. Og så alt det lekre innimellom - ikke minst roser :-)

  SvarSlett
 3. Oi, dufter ormedruen også? Det må jeg sjekke! "Heldigvis" blomstrer ikke min ennå, så det er vel ikke slutt ennå...

  SvarSlett
 4. Vilka fina blommor du har som blommar nu, Casa blancan är verkligen fin och doftar starkt! Dagliljan du har var riktigt snygg!

  SvarSlett
 5. Heisann!
  Sådde frø til et dufthjørne i våres. Store potter på verandaen tok imot plantene, men jeg klarer jo ikke å tynne ut, så alle har blitt litt puslete pga trangboddhet og mangel på føde.
  Så neste år bør jeg få skikk på hjørnet. Da skal jeg presentere det. Fikk ideen på Trädgårdsfredag.

  Ikke bare dufter blomstene dine, men de er flotte å se på også ;:OD)

  SvarSlett
 6. Glerer meg til å se dufthjørnet ditt, Vilt og Vakkert!

  SvarSlett
 7. Duft har blitt veldig viktig for meg også. Har bestilt liljer men kun orienalske da de dufter så himmelsk. Pø om pø blir det flere peoner, akk de tar så lang tid å bygge opp. Instant peon bed takk! Fruhlingsduft har jeg og, men hun må flytte fordi hun er fullstendig malplassert stakkars trives ikke. Narcisser mangler jeg. Hm spørs om det må til noen slike ja.
  Ormedruene mine har ikke begynt enda. Venter på de.:)
  Klem! Line Cathrin

  SvarSlett
 8. Hå! Narsisser må ikke mangle i en vel(eller-var det-over-)møblert hage!

  Instant peonbed, særlig ;-) Men et par år går så fort...

  SvarSlett