onsdag 14. november 2012

Stanwell Perpetual

Hvem er frisk og rask i midten av november?


Jo, det er rosa spinosissima 'Stanwell Perpetual', det. Ikke dårlig, siden samme rose er en av de aller første til å starte blomstring på forsommeren. Stammer fra  Stanwell i Middelsex, England. Der ble den solgt så tidlig som i 1838. Her bor den ganske skyggefult og i mager jord. Ingen primadonnanykker her!

Gjennom morgentåken på berget, dukker også 'Smarty' opp. En annen favorittrose som er nøysom, blomsterrik og sjelden gir opp...


10 kommentarer:

 1. Lekker! Ikke dårlig med blomstring så sent :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ble litt overrasket selv, av så freshe roser etter mye frost og uvær.

   Slett
 2. It must be so nice to still have roses flowering in your garden. 'Stanwell Perpetual' has a very long season of interest, if it started in early summer and is still producing flowers for you.

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, I love it! With a mild continuation, it will bloom into December :-)

   Slett
 3. Så utrolig å ha rose i hagen nå i november. Den var kjempe fin!

  Klem Vivi

  SvarSlett
 4. Stanwell P. er ikke den mest fjærbrusende rosa rosen jeg har. Men den er både fin og sjarmerende med god duft, og uslåelig når det gjelder blomstringsperiode :-)

  SvarSlett
 5. Det var en fristende rose! Jeg liker de som likner litt på villrosene, som dufter og blomstrer lenge. Det er så fint med blomstring i november, evt. til jul...

  SvarSlett
 6. Jeg har denne selv og er veldig glad i den. Starter først og slutter sist. Det er absolutt ikke uten grunn at den har "etternavnet" Perpetual.

  Mvh UnaCita

  SvarSlett
  Svar
  1. En skikkelig evighetsmaskin er den :-)

   Slett