fredag 19. oktober 2018

Akkurat nå....


 ...tusler jeg rundt i hagen og legger løk. Omgitt av flotte høstfarger. Som dette bladet på en brunstorkenebb (Geranium phaeum 'Samobor') Brunstorkenebb har flotte mønster på bladene, men slik fin høstfarge kan jeg ikke huske å ha sett.


Grønt er skjønt. Jeg sådde ikke denne sorten blomstertobakk (Nicotiana langsdorffii) i år. Var ikke helt fornøyd med den i fjor. Så hadde den sådd seg selv, gitt. For å vise meg at den er både sirlig og dekorativ- Spesielt mot den store grå roseurnen.


Flere sommerblomster er fortsatt hjertelig til stede. Lobelia, ministemor og sommeraster pynter opp i krukken foran drivhuset.


Og georginene (Dahlia), ja de henger med til frosten kommer. Veldig trivelig å grave  ned 100-vis av løk med disse vakringene som selskap. Ja, de som kjenner meg vet at jeg gjerne går amok med løkbestillinger og -innkjøp hver høst. Kanskje kommer det en liste etter hvert.


Fargene er utrolig intense denne sesongen. Må bare ta noen turer på stiene ut av hagen for å oppleve narurens overdådige fargepalett.Deler hos
Floral Friday Fotos
TrädgårdsFägring
All Seasons 

24 kommentarer:

 1. Hej Villrose!
  Fina höstfärger, och ett vackert geraniumblad. Dahlian är fin men här är de uppgrävda och väntar på våren i vinterförvaret.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marika!
   Takk, takk :) Det er fortsatt så mange knopper på Dahliaene som holder på å springe ut. Venter med å grave dem opp til frosten kommer.
   God helg!

   Slett
 2. Hei.
  Flotte bilder. Dahlia er spadd opp og kommet i hus. Koselig med sommerblomster som blomstrer enda.
  God helg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Tusen takk. Veldig koselig med blomster, ja :)
   Ha en fin helg!

   Slett
 3. Hei,
  Flotte høstbilder. Her har det vært så mange frostnetter, at alle knoller er tatt inn.
  Gleder meg til å plante løk.
  Ha en fin helg/Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Takker! Ingen frost ennå, så... Langtidsvarselet melder neste helg.
   Koser meg med å plante litt hver dag.
   Gode helg!

   Slett
 4. Alltså bladet var helt underbart. Och jag avundas dig dina georginer. Mina dukade under för frost innan jag hann få in en enda bukett. Visst känns det som växterna försöker prata med oss ibland :)

  Ha det gott! Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :) Ekstra fine farger i år. Jeg har vært så heldig å unngå frost så langt. Mange georginer med knopp og blomster ennå. Jammen de gjør jo det ;)

   God helg!
   Klem, Irene

   Slett
 5. Hei Villrose

  Dejlige billeder - sol og klare høstfarver, det er en fantastisk kombination!

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten!

   Takk, takk. Ja, det er mye fint å se og oppleve ute :)

   Riktig god helg til deg

   Slett
 6. Brunstorkenebben har verkligen fantastiska blad och så mycket du har som blommar fortfarande. En fin tid nu.
  /Anette

  SvarSlett
  Svar
  1. Den har det! En fin tid å jobbe ute så lenge det er mildt og opphold :)

   Slett
 7. Wonderful photos.
  All the photos are beautiful but I especially loved the farmhouse with the reflections of the trees in the water, it is fantastic.
  Have a nice weekend
  Maria
  Divagar Sobre Tudo um Pouco

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you :)
   Have a great weekend!
   Irene

   Slett
 8. Nydelige bilder og høstfarger! I år har fargene vært så sterke og løvet har sittet lenge på trærne. Har nok noe med den fine sommeren å gjøre. Noen ganger hvis det har vært litt for mange blå grader så kan en høre at løvet faller i hagen. Sånn har det ikke vært i år. Fantastisk mønster på brunstorkenebben :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, nesten som et fyrverkeri av farger :) Alt har liksom vært ekstra sterkt i år: Først vinter, så sommer og nå høst. Først denne helgen har det begynt å drysse merkbart. Ja, den var et blikkfang!

   Slett
 9. Här är en till som älskar att sätta massor av lökar på hösten för att överraskas och glädjas på våren. För ibland blir det ju t.o.m. bättre än man tänkt sig!
  KRAM/Susie

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Ja, jeg har kost meg med løkplanting hele helgen :) Enda er det mye igjen... Ja, våren må bli magisk.
   Klem/Irene

   Slett
 10. Javisst er det en flott høst i år! Til og med på skyggebalkongen er det ennå litt blomstring. Jeg skal også sette løk så snart jeg er i feriehagen igjen, men det blir nok moderate mengder. Noen botaniske tulipaner + en bøtte med narcisser. Flotte bilder!

  SvarSlett
  Svar
  1. Beste i manns minne den også :) Du verden, men hyggelig er det med de som holder ut og pynter opp til siste slutt. Løk må man jo ha. Trodde jeg hadde handlet "moderate mengder", men i virkeligheten stemmer nok ikke det. Takk :)

   Slett