fredag 30. august 2019

En liten roserunde

 'Olivia Rose' (Austin 2014)

Oppholdsvær i dag. Smart av Olivia å starte gjenblomstringen i tørt vær.

 'Harlow Carr' (Austin 2004)

Så heldig var ikke 'Harlow Carr', som er trykt ned av kraftige regnskyll for ørtende gang. Ganske kledelig ned i en Hosta 'Golden Standard', da.

 'Jacqueline du Pre' (Harkness 1986)

Strevet med styrtregn har også Jaqueline gjort. På forsommeren var det en stor nabo som stadig falt ned på henne, og nå under gjenblomstringen har hun blitt gjennomdusjet gang på gang.

 'Cinderella' (Kordes 2003)?

Er det 'Cinderella' som blomstrer nå, tro? Tidligere i sommer identifiserte jeg 'Jaques Cartier' der den  bruker å stå, men på omtrent samme sted kommer nå en busk med sartrosa blomster med lett, frisk duft.

 'Rosy Cushion' (G. Peter Ilsink, Interplant 1979)

Godt å se slike klaser i kveldssolen når annet velter eller regner bort. Dette er en bunndekker, men forholdsvis høyreist hos meg. Produserer blomsterklaser hele sommeren.

'Irma' (Ulrika Carlsson-Nilsson, Balsgård 2001)

'Irma' er ei super rose jeg var så heldig å få tak i forrige sommer. Høyreist busk med store, tettfylte blomster og god duft.

'Northern Yellow' (Rolf Sievers, Tyskland 1977)

Virkelig godt å se 'Northern Yellow blomstre nå. Den har hatt alvorlig grenbrekk grunnet tung snø to vintre på rad. Men dette er en tøffing som reiser seg og blomstrer igjen. Fikk tilslag på en stikling i fjor, som har fått fine røtter og er plantet ut nå.

Ja, jeg måtte ha litt roser nå. Etter en liten pause, er mange nå fulle av knopper og blomstringslyst.

Deler hos
TrädgårdsFägring
All Seasons

22 kommentarer:

 1. Så mange fine roser du har nå! 'Olivia Rose' kjøpte jeg i fjor, og snart remonterer min også. Hyggelig med roseblomstring inn i september :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, veldig hyggelig :) Temperaturen er fin, og mange knopper på gang.

   Slett
 2. Hei Irene

  Flotte roser du viser!
  Jacqueline er lækker uanset lidt regn - og -Peter Ilsinks fremragende 'Rosy Cushion' bekræfter hvor underkendt han er...

  Ha en dejlig helg

  Ha en

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten!

   Takk, takk. Ja, hun tåler regn - men det har vært uvanlig voldsomme styrtregn. Ilsink sine roser har jeg stor sans for. 'Smarty' er til og med min signaturrose :)

   God helg

   Slett
 3. Så mange flotte roser som blomstrer hos deg nå i slutten av august.

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. De remonterende kommer igjen nå og utover. Håper på en mild høst!
   God helg!

   Slett
 4. Hej Irene!
  Drömde om en lång rosenblomning när jag skaffade mina några få rosor, men så har det inte blivit.
  Får njuta av dina fina bilder. Jacqueline du Pre , är en riktig förförare och Rosy Cushion ser ut att likna den.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marika!
   Kanskje du må skaffe noen flere? 'Astrid Lindgren', for eksempel, kan være fin langt utover høsten. Austin-rosene setter knopper til frosten tar dem. 'Smarty' kommer med blomsterklaser hele sesongen. Og 'Menja' har søte klaser nå.
   Ha en fin helg!
   /Irene

   Slett
 5. Flotte bilder av nydelig roser! De gir virkelig glede lenge! Ønsker deg en fin ny høstuke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Ja, de gir mye blomstringsvaluta for penga :) Ha det godt!

   Slett
 6. Flotte roser du har nå:-) Her har ingen remontert i år. En merkelig sommer for rosene her, tror ikke det har skjedd tidligere. Men de var vakre når de blomstret tidligere i sommer.
  Ha en fin uke/Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, takk! Det var veldig rart. Her har jeg vel aldri sett maken til blomstring tidligere i sommer, og nå remonteres det for fullt (også av noen som ikke pleier å rekke det).
   Ha en flott sensommeruke!
   /Irene

   Slett
 7. Så många underbara Rosor som blommar hos dig här hos mig finns det även några som fortfarande tror att det är sommar och blommar men det är bara att njuta av dess skönhet ett tag till.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker :) Ja, det er bare å nyte så lenge vi kan. Ha det godt!
   /Irene

   Slett
 8. Så mange fine roser, og ingen som jeg har, Irma tror jeg var favoritten, og kanskje den gule også. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker! Irma er helt fantastisk. Utviklet for å tåle vårt nordiske klima. Northern Yellow er jeg også begeistret for. Svært blomsterrik, selv i halvskygge. Ha en fin kveld!
   /Irene

   Slett
 9. All of these roses have a subtle beauty! I cannot choose a favorite, because I love them all and the multiple petals come out so beautifully! Besides a busy gardener of a fairytale garden, you are also an excellent photographer! Thank you for your stunning captures for All Seasons! Have a beautiful week! Jesh

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you for the kind comment :D Have a great week!
   /Irene

   Slett
 10. Så fina rosorna var och trots att jag läser att en del fått mycket regn är de vackra i bild. Irma var helt ljuvlig - tack för tipset! :)

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Rosene må holde ut mye og tungt regn i år. Ja, Irma er en fantastisk rose :) Bør være mulig å få tak i den i Sverige.

   Ha det fint!
   /Irene

   Slett
 11. Alla dessa underbara rosor, den ena vackrare än den andra. Ha det bra.

  SvarSlett