torsdag 19. september 2019

En hyllest til tomater og bønner!Bare å plukke, plukke og plukke. Her fra en ampel på verandaen.
Har tomater både i drivhus, på solvegg, i potter som busktomater og i ampler.
Av ampeltomatene var 'Terenzo' F1 først ute, med 'Whippersnapper' som nr 2. Begge har meget rikelig avling. Nå kommer 'Golden Bumble Bee' sent, men godt. Riktig god er den også.


Her er det plukket inn til aftensmåltidet mens det mørkner ute. Stangbønne 'Blauhilde', basilikum fra drivhuset, og diverse tomatsorter.
I drivhuset  var 'Brad's Black Heart' tidligst ute (i juli), mens 'Stripes of  Yore' har hatt overlegent størst avling. Har nesten bare bifftomater i drivhuset. Noen modner først nå.


Nok til alle måltider hver dag! Bønnene koker jeg i rikelig vann, eller smørkoker med sommersar. Blir aldri lei!
Av tomatene dyrket på solveggen ute, var 'Sungella' først ute og gir svært stor avling. Den sies å være en krysning med F1-sorten 'Sungold', men har en mildere smak enn den intenst søte 'Sungold'. 'Zebra Rita' (en grønn tomatsort) gir kjempeavling på veggen. En grønn tomatfavoritt er 'Lime Green salad'. Dyrker den som busk i potte på terrassen.


Tomatsalat klar til servering. Salaten er 'Little Gem', og tomatsortene fra venstre 'Paul Robeson', 'Zebra Rita', 'Sungella', 'Sungold' og 'Terenzo'.

12 kommentarer:

 1. Det var mange fine tomater du viser frem! Det ser veldig lekkert ut :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Tomater og tomatsalat er lekkert, og nytes så lenge som mulig i sesongen :)

   Slett
 2. Jeg er kjempemisunnelig! Det ser bare så lekkert ut! Her blir de bare grønne, selv i lekroken i solen.. Fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er mye hagemessig jeg misunner dere på Vestlandet, men tomater! Ja, modne tomater har jeg hatt gleden av å nyte siden barndommen :) Det aller beste er solvarme cherrytomater fra hånd til munn. Ha en flott uke!

   Slett
 3. Wow, så mye flott. Tror jeg skal ha mer ampeltomater til neste år, de er jo veldig dekorative også. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk. Ja. det er en fin (og plassbesparende) måte å dyrke tomater på. Takk, det samme!
   /Irene

   Slett
 4. Det var mange flotte tomatsorter du har. Jeg ble inspirert av tomatene og har notert meg endel nye navn.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Så hyggelig :) Da vil jeg gjerne nevne noen til: 'Azoychka', en gul stor russisk sort, 'Black Krim', 'White Beefsteak' og ikke minst den lille gode plommetomaten 'Koritschnevaja sliva' pluss cherrysortene 'Polar Baby' og 'Chocolate Cherry'.

   Slett
 5. Hej Irene!
  Ser så läckert ut. Har fått en riklig skörd här med, odlar mest körsbärstomater. Hade några bifftomater, men av någon anledning blir de inte bra. Tumbling Tom hänger ute i amplar, och en pallkrage är full av alla överskottsplantor. De mognar senare men ger fin skörd. I växthuset är det bara några få plantor kvar. Salladen ser riktigt god ut.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marika!
   Takker :) Cherrysortene smaker kanskje mest intenst. Synes det er stas med noen store til salater. Ja, overskuddsplanter blir det! Nå går det mot slutten, og jeg får snart ta inn og henge på kjøkkenet.
   Ha det fint!
   /Irene

   Slett
 6. Det ser lekkert ut. Godt at du rekker å bruke alt:-)
  Her har vi hatt så mye at vi ikke rekker å ta vare på alt. Ikke mer plass i fryseren, og ikke kapasitet til å lage tomatsaus. Så det blir færre planter til neste år...
  Ha en fin helg/Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, noe går jo til varmebehandling. Lager både varme og kalde salsa. He-he, har fortsatt glass i fryseren med tomatsaus fra i fjor... Kjekt å ha. Færre? Vi får se.
   Ha det godt
   /Irene

   Slett