søndag 3. november 2019

Roser i november

 'The Alexandra Rose' (David Austin1992)

Rosesesongen er egentlig over, men de remonterende setter knopper  til frosten tar dem. Og det har frosten nok tenkt neste uke.

 'Heritage' (David Austin 1984)

Jeg har overrasket meg selv med å være helt ferdig med løkleggingen. Ikke så rent få narsisser og tulipaner ligger nå trygt under jorddekket.

 'Rhapsody in Blue' (Frank R. Cowlishaw 1999)

Har ryddet og hyppet roser i hagen. Tomatene er ute av drivhuset, og eksotiske planter har flyttet inn.
Et par rakerunder er også tatt.

'Crocus Rose' (David Austin 2000)

Hagebuksene er som regel i bruk fra mars til november. Rosene skal hvile gjennom vinteren nå. Kanskje hagebuksene skal få hvile litt også?

Deler hos
TrädgårdsFägring
All Seasons

16 kommentarer:

 1. Ja, det er godt å bli ferdig med løkleggingen. Jeg har stengt hagen for i år, for nå er det innehaging som gjelder for meg :)
  Jeg har så mange orkidéer, og det er så moro å få de i blomst igjen. Flotte roser, og du har mange Austin du også :)
  'Crocus Rose' er helt nydelig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var en lettelse da alle løkposene var tømt! Er alltid et kappløp med vær og tele (og giddalyst). Er også i ferd med å stenge hagen. Ja, du har jo så mange skjønne orkideer :) Inneplantene mine trenger også sårt tilsyn og omsorg. Austinrosene har noe spesielt, synes jeg. 'Crocus Rose' er en fylt favoritt! Dufter nydelig også.

   Slett
 2. Love your first flower! Hanging on with all her might to life -almost transparent! The next ones look stronger. You are a whiz in showing All Seasons the last flowers of the year, Irene! Still so beautiful! Have a lovely week, Jesh

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you :) Yes, she really is fighting! Not so many left, but I enjoy the few ones. Have a great week!

   Slett
 3. Hej Irene!
  Så vackra rosor hos dig. De är alla små skönheter. Jag får nog tänka till med mina rosor, står förmodligen för skuggigt då de inte vill blomma mer än en gång. Trodde jag var klar med alla lökar, men så kom jag hem med påskliljor, som de reade ut. Får plantera dem i en hink i växthuset.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marika!
   Tusen takk :) Jeg har jo en ganske skyggefull hage. Mange remonterer bra, men noen har første flor så sent, at de aldri rekker å komme i blomst annen gang. Det lureste er sorter som blomster nær uavbrutt.
   He-he. Typisk å komme hjem med ekstra løker og plante i potter og kar. Jeg bestilte og ekstrabestilte et par ganger, men nå har jeg vært "flink" og ikke oppsøkt utsalg til 50%.

   Slett
 4. Rhapsody in Blue har jag också, måste kolla om den har några blommor fortfarande - annars ser det bara brunt och trist ut här!
  KRAM/Susie

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg ble overrasket da jeg så den stå der og blomstre. Faktisk i dag også, etter en natt med 4 kuldegrader! Ellers henger alt mer og mer for hver dag.
   Klem/Irene

   Slett
 5. Så vackra rosor du har i november. Helt underbara. Crocus Rose är bara så fin. Ha det bra.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :) Ja, den er jeg veldig glad i. Ha det så fint!

   Slett
 6. Visst känns det väl fantastiskt att kunna fotografera rosor i november. Jag har en ros som fortfarande blommar, 'Stanwell Perpetual'. Min 'Rhapsody in Blue' hade knoppar men nu har rådjuren återigen hittat in hos mig så dom hade ätit upp knopparna. 'Crocus Rose' har en så vacker färg. Tycker om lite aprikosfärgade rosor.

  Önskar dig en fin torsdag!
  Anita

  SvarSlett
 7. Ja, det er vel ikke dårlig det? 'Stanwell Perpetual' er også en utholdende sort! Hm, rådyrene. De vandrer rundt her, men er mest i hagen på senvinteren. Heldigvis. Ja, 'Crocus Rose' har fantastisk fine fargenyanser.

  Ha en flott torsdag du også :)
  /Irene

  SvarSlett
 8. Deilig med roser som fortsatt blomstrer, det er en skjønnhet i forfallet også. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, en annerledes skjønnhet. Nå er det tiden for å glede seg til våren og ny frodighet :) God natt!
   /Irene

   Slett