torsdag 27. august 2020

En kritthvit rose, en ditto luksusbukett og litt augustsnadder


En rent hvit rose blomstrer nå. Det er 'Helga'. En klaserose av hollandsk opphav. Lansert av Gerrit de Ruiter i 1974.


En riktig luksusbukett av Dahlia 'Fleurel'. Det må man unne seg! Jeg var lei for at jeg ikke fikk kjøpt knoll av nettopp 'Fleurel' i vår, og satset på tallerken-Dahlia 'Café au Lait' som en erstatning. Så viser det seg at jeg har hele tre 'Fleurel', likevel, fra umerkede knoller som hadde overlevd  😄. Nå skal de merkes!


Vidunderlige  'Heritage' er ei rose som ser ut til å ha gått ut av sortimentet til David Austin. Synd, for noe mer rosa-perfekt skal man lete lenge etter. Selv i Austins sortiment.


Noen ganger finner roser og klematis hverandre. 'Louise Bugnet ' blomstrer bra nå. I samme busk vokser denne storblomstrede klematisen med den flotte fargen. Navnet? Midlertidig vekk.


Clematis 'Ville de Lyon' svever 2 - 3 meter over bakken, som noen flyvende tallerkener .


Til sist en bukett som ikke er så luksuriøs, men minst like verdsatt. Årets erteblomster går i blåtoner. Plukker inn generøse buketter omtrent hver dag. En duftende sommerglede som må dyrkes hvert år!

God helg til alle som titter innom!

Deler hos
Wordless Wednesday
Floral Friday Fotos 
TrädgårdsFägring

26 kommentarer:

 1. Flotte hvite roser og ikke minst dahlia! Den så helt nydelig ut. 'Cafe au Lait' har jeg hatt før. Erteblomster er så fine, ja!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, den er fantastisk. 'Cafe au Lait' er jo kjempeflott den også. Ja, det er må-ha!

   Slett
 2. 'Fleurel' var vacker och jag undrar om det är den jag har. Vet inte att jag köpt den kanske mamma gjort det och så en höst när jag tog hand om alla dahlior inför vintern så hamnade den hos mig. Knölen växer och är blomrik och vacker oavsett!! Jag grävde på ett ställe igår och jorden var djupare än jag trodde. Och genast dök en tanke upp - en ros kanske... Helga var vacker - när är vitt något annat än vackert.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvis blomsten er kjempestor og rent hvit, med en anelse lime i midten, er det nok 'Fleurel'. jeg er spesielt imponert over t den anpasser høyden etter hvor den vokser. I krukke blir den ikke så høy som i bakken. Der må du definitivt sette en rose! Ja, hvitt er alltid vakkert :)

   Ha det fint!
   /Irene

   Slett
 3. Hei.
  Lurer på om det er Fleurel som jeg har. Har ikke navnet på den. Den er flott.
  Erteblomster er et must i hagen.
  God helg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Det kan meget vel tenkes om den har kjempestore, rent hvite blomster. En imponerende sort!
   Ingen sommer uten erteblomster.
   Ha det fint!
   /Irene

   Slett
 4. These are all very pretty! I love the white ones.

  Have a great weekend!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you so much!
   Have a lovely weekend!

   Slett
 5. Här är en till som föll pladask för Helga! Henne måste jag leta efter i plantskolan. Man kan aldrig få för många rosor :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy :) Helga er nok ikke den enkleste å finne på planteskolen. Du kan bestille der nå, for levering til våren. Nei, for mange roser? Er det mulig??

   Slett
 6. Rosor, clematis och dahlior hör till mina favoriter också. Och luktärterna är en nygammal kärlek som fått återuppstå i min trädgård. Din ljuvliga ros 'Helga' var fin. Den har jag inte hört talas om tidigare. Ha en skön kommande vecka.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, der er vi enige! Noen herlige blikkfang alle sammen. Luktertene er barndomsminner. I godt voksen alder skjønner jeg at de aldri må mangle i en riktig hage. Helga er av en eller annen grunn sjelden her i Norden. Scneewittchen har i alle år dominert markedet for hvite klaseroser. Ønsker deg en fin ny uke!

   Slett
 7. Underbara blommor och den vita rosen är helt ljuvlig...
  Ha en fin söndag!
  Kram Titti

  SvarSlett
  Svar
  1. Hjertelig takk :)
   Ha en fin ny uke!
   Klem, Irene

   Slett
 8. I could smell the scent of those sweet peas.It would be my pleasure if you join my link up party related to Gardening here at http://jaipurgardening.blogspot.com/2020/08/garden-affair-love-for-caladiums.html

  SvarSlett
  Svar
  1. It's the sweetest scent. I will see if I can join :)

   Slett
 9. Vilka fina bilder du visar. Den på 'Ville de Lyon' i synnerhet. 'Fleurel' var en vacker dahlia.
  Ha en fin vecka /Ulrika

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Et spesielt motiv, som dukket opp :)
   En flott uke ønskes deg!

   Slett
 10. Herlige Augustsnadder hos deg!
  Lekker fargenyanse også:)
  Nå sier kalenderen snart September, men det er fortsatt mye i blomster ennå..og merer kommer:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jada, litt snadder utover i august også :)
   Tusen takk!
   Den gjør det. Mye knopper på gang, så vi får håpe varmen holder seg. Også om natten!

   Slett
 11. Hej Irene!
  Så vackert med både rosor och dahlia och klematis. Tror att både rosor och klematis blommat klart hos mig, nu är det dahliornas tur. Fleurel är riktigt vacker, ser ut att ha klarat sig från angrepp också.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marika!
   Takker! Det er fortsatt mye knopper på rosene, og klematisen er heller ikke helt ferdig. Det viktigste er at natt-temperaturen ikke blir for lav. Var ikke mer enn 7 grader i natt, så det begynner å bli skummelt.
   Ha en flott uke!
   /Irene

   Slett
 12. Fint med hvitt, og så synd hvis Heritage går ut av sortimentet. Den har brukt litt tid på å etablere seg her hos meg, men den ser faktisk ut til å tåle regnvær også. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de har den ikke i katalogen lenger. Alltid så mange nye rosa som skal inn. Den har klart seg i mange år her. Er så synd når noen av de som går best her i nord kuttes ut.
   Ha en fin dag!
   /Irene

   Slett
 13. Rosor,Clematis och vacker Dahlia så fina blommor och vita blommor det är något visst med dem.Vilken fin kombination med vacker Clematis och den vackra Rosen i bland så blir det så bra när naturen själv får bestämma.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, det fineste er når vakre kombinasjoner oppstår "av seg selv". Ha det så fint!
   /Irene

   Slett