fredag 5. februar 2021

Herlige Tango!

 

Den siste av gruppen cybister-Hippeastrum (Amaryllis) som blomstrer hos meg er 'Tango'. Det er en gammel løk som har stått et par måneder i kald kjeller før den ble tatt opp. Så presterer den å komme med to stilker på en gang!Er det noe vi trenger nå, etter en drøy måned med kulde, er det vel et levende festfyrverkeri i vinduskarmen!


Tror ikke denne ville like seg ute i -10 °C og under. Men det er friskt og fint å gå på tur, og sola skinner, selv om den ikke varmer ennå.

Deler hos

22 kommentarer:

 1. Wow! Så gøy at det kom med to blomster på en gang, og at det er på en gammel løk. Da ønsker jeg oppskriften på gjenblomstring takk :))

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den imponerer! Ikke no spesielt. Ute om sommeren. Gjødsel når jeg husker. Et par måneder i kald kjeller.

   Slett
 2. Tango är såå läcker men det är nog klokt att den stannar inne. Jag tyckte det var kallt ute idag solen till trots :)

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror nok det er best den blir her, ja :) Særlig når det trekker litt surt. Brrr!

   God helg!

   Slett
 3. Hej Irene!
  Tango är fin, den hade jag förra året, men alla gamla lökar blev det inget av. Det är bara årets som blommat, men den som skulle bli stjärnan Nymph har inte slagit ut ännu.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Marika!
   De fleste gamle løker ble det ikke noe av. Det er jo bare helt typisk, at "stjernen" lar vente på seg. Lenge. Her er det 'Elvas', som endelig har fått knopp.
   God helg!
   /Irene

   Slett
 4. Herlighet! Nå er det bare å ta på danseskoene og danse tango for to :-))

  SvarSlett
 5. Hei! Den er kjempefin. Så morsomt at du har fått den til. Av og til kan man få seg en overraskelse, når man nesten glemmer bort en plante. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, denne var nesten glemt da den brått stod der med to stengler :) Så gi ikke opp en Amaryllis som er fast i løken, sier jeg. Ha det fint!
   /Irene

   Slett
 6. Is wonderful! Looking out the window, looks for the sign for when will be able to go in the garden. 😊

  SvarSlett
 7. They're fascinating - so unusual!
  Thanks for sharing at https://image-in-ing.blogspot.com/2021/02/mmmmm.html

  SvarSlett
 8. Det var en lite annorlunda Amaryllis en sådan har jag aldrig sett förr men det är roligt att få ta del av speciella växter då får man en aha upplevelse.Nu går vi mot en härlig tid framöver även om vintern dröjer sig kvar men solen börjar stå högre på himlen och man känner hur den värmer.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg synes det er spennende med litt annerledes vekster :) Ja, nå skal det bli godt å kjenne sola varme snart, etter lange, lange uker med kulde! Ha det godt!
   /Irene

   Slett