tirsdag 20. desember 2022

Svart-hvitt med bittelitt gult

Hagen domineres av svart og hvitt for tiden. Svarttrostene (Turdus merula) som har valgt å overvintre, blåser seg opp mot kulden. De to hannene har overlevd - 15 grader foreløpig. Her sitter den ene i roseportalen, mens "broren" flyr vekk.


Her utenfor arbeidsrommet, satser jeg på at det skal bugne av tulipaner og andre løkplanter om noen små måneder. Både fuglebad og lykter har fått solide snøhatter.


Noen frøstander og grener er blitt glasert i løpet av det siste døgnet. Temperaturen har steget rundt 15 grader, før beinkulden igjen skal inntreffe julaften. Sånn har det gått med knoppene til rosen The Pilgrim.

Nå er det siste innspurt før juleferingen. Bortsett fra snømåking, og en og annen tur med bikkja, er det nå innendørssysler som prioriteres. Sølvpuss, vasking, baking og sånt. Ha det fint, og senk skuldrene!

 

Deler hos
Wordless Wednesday
My Corner of the World
TrädgårdsFägring

 

23 kommentarer:

 1. ...thanks for sharing the beauty of winter.

  SvarSlett
 2. Vakre bilder fra din snødekte hage! Morsomt med litt gult fra rosen som gir litt farge i alt det hvite. Her er det nå 25 cm med snø som ikke smelter med det første. Kos deg med innesysler!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, det var overraskende at den har beholdt fargen gjennom alle værpåkjenningene. Tror nok vi beholder hvit jul nå, ja.
   I lige måde :)

   Slett
 3. Tenk at svarttrosten er blitt overvintringsfugl. Det er den blitt her hos meg også, og bæra av kristorn må dekkes for at det skal være noe igjen til jul.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg fatter ikke at de holder ut. Fruene drar for øvrig til Syden, og dukker opp på vårparten. Ser jo at de klarer seg fra år til år, og hjelper til med mat til dem. På roseportalen forsyner de seg med nyper.

   Slett
 4. Solsortene puster sig rigtig op i denne tid, og det er så sjovt at følge de små runde "bolde", når de hopper rundt derude. Det ser ud til, du har et godt snedække, der kan lune planterne om fødderne.
  Det er godt, du minder os om, at vi skal sænke skuldrene. December er en travl måned, men vi skal også huske at nyde den.
  Jeg ønsker dig en dejlig jul.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de følger jeg året rundt :) Det har kommet et brukbart snedekke nå.
   Det blir jul allikevel :)
   God jul til deg.
   /Irene

   Slett
 5. Oh my! So wintry cold! It's lovely, but I wait for spring!
  Thanks for sharing at https://image-in-ing.blogspot.com/2022/12/wishing-you-peace-on-earth-good-will.html

  SvarSlett
  Svar
  1. It's time to look forwards to Spring time :)
   Thanks for hosting.

   Slett
 6. Hej Irene!
  Koltrasten är en favorit, de hoppade omkring i trädgården flera stycken då det var riktigt kallt. Men de fina röda
  äpplena brydde de inte sig om. Idag satt en och sprätte omkring löven i en rabatt. kanske hittade han något ätbart under dem. Det är livlig trafik till fågelmatarna, av andra småfåglar. Vi hade fin vit snö, men den är helt borta igen.
  Det ser så fint ut med dina vita vintervyer.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Marika!
   Ja, den fuglen hører med til de faste innbyggerne i hagen her. Kanskje ingen vits å legge ut eple, da? De elsker jo solsikkefrø og annet fett vi legger ut. De finner nok litt bær og insekter også. Her blir det hvit jul, tror jeg.
   Tusen takk. Ha det godt!
   /Irene

   Slett
 7. Fine bilder fra hagen din i desember. Svarttrosten er en favoritt fugl her også, vi kan se frem til sangen når våren kommer.

  Ha en fi julehelg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, vi får bidra til å holde dem i gang gjennom vinteren. Så får vi den vakreste sang i lyse vårkvelder :)
   God jul til deg!

   Slett
 8. Smukt med sort og hvidt og en lille smule gult hos dig! Her er det bare sort nu med en tyk grå tåge, så jeg nyder dine flotte vinterbilleder ekstra her på årets korteste dag. Hav en dejlig jul!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Det høres ikke særlig festlig ut. Med masse julelys ute og inne, blir det vel litt stemning likevel. Nå går det mot lysere tider :)
   Ønsker deg en riktig god jul! Setter pris på alle dine hyggelige kommentarer.
   /Irene

   Slett
 9. Svart/hvitt bilder skaper en egen stemning. Egentlig skulle man tatt mange flere bilder uten farger, enn det en gjør.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en egen sjanger, det. Vinteren egner seg jo veldig godt til å prøve.

   Slett
 10. Nydelige bilder! Her har vi også hatt besøk av svarttrost. Før snøen regnet bort hadde vi besøk av dompap, kjøttmeis og blåmeis også. Nå er den hvite, vakre snøen borte, og det er så mørkt ute! Deilig at sola snur i dag og det går mot lysere tider :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig hyggelig med besøk av småfuglene. Det var vel ikke meningen at dere vestlendinger skulle få beholde hvit jul. Så deilig at sola snur :)

   Slett
 11. Å ja svartvitt är härligt och kanske en nödvändig kontrast till allt överdåd under vår och sommar. Ja älskar svartvitt.

  God fortsättning på 2023! Carina

  SvarSlett