mandag 9. januar 2023

Fugler og mer snø


Svarttrosten  (Turdus merula) sitter helt inntil vinduet og skuer utover snøkavet. Angrer den nå at den valgte å overvintre langt mot nord?


Det har kommet ganske mye snø. Må likevel ha en liten sti inn til drivhusdøra.Rosebedene fremstår nå i svart/hvitt.En gren av klatrehortensia, tror jeg. Mye grenbrekk i hagen etter tunge snøfall. Store busker har lagt seg flate.Ja, småfuglene må få mat. Det kryr av de vanlige sortene. Her er blåmeisen (Cyanistes caeruleus) i sitt lille mathus.


Kjøttmmeisen (Parus major) gjemmer seg mellom rose- og klematisgrener..

Temperaturen spretter stadig opp og ned. Det er meldt mye mildvær fremover. Men det er nok snø å ta av. Mer enn nok.


Deler hos
Wordless Wednesday
Saturday's Critters

20 kommentarer:

 1. Ja, det kan hende at den angrer på det hos deg. Her har den ikke vært i hele vinter, og det var nok et klokt valg. Her var det -19 grader i to netter før jul, og det er veldig kaldt for en liten fugl. Her regner det så det spruter, og snøen har sunket noe ned her også. Fine vinterbilder, og du har mye snø du også ja.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er et par hanner som holder sammen. De overlevde jo den kaldeste perioden, men de ser litt stusselige ut i snøvær og iskaldt regn. Bare duskregn nå, og såvidt over 0. Tusen takk. Og det har jeg!

   Slett
 2. Det er helt underligt at se dine snebilleder. Her er det bare gråt og vådt, så du må gerne sende noget af sneen herned.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er store forskjeller. Det skal jeg gjøre sporenstreks!
   /Irene

   Slett
 3. Oh dear - that's WAY more snow than I hope to see this winter!
  Thanks for sharing at https://image-in-ing.blogspot.com/2023/01/sunflower-seed-bread.html, and stay warm!

  SvarSlett
 4. Hej Irene!
  Koltrastarna är på besök här också och äter av äpplena jag lägger ut. De är inte lika intresserade av solrosfrön som de andra småfåglarna. Är så glad att domherrarna fortfarande syns i trädgården. Du har mycket snö, sådär mycket har vi inte fått på hela vintern, den senaste snön har smultit undan. Nu är det bart igen.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Marika!
   Gratulerer igjen med dompapene :) Jeg tror det kommer til å ta lang tid før all snøen her smelter.
   Ha det godt!
   /Irene

   Slett
 5. You sure have a lot of snow. So far we have had very little, and that is ok for me!

  SvarSlett
  Svar
  1. Indeed. We could do with a little less.

   Slett
 6. Wow så mye snø, her er alt borte, og i dag har det faktisk vært litt vårlig merket jeg på en kort tur ut. Ha en fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Borte blir det nok ikke på en stund. Vårlig??
   Ha det godt!
   /Irene

   Slett
 7. Her regner og regner det, så det er helt skønt at se på din fine hvide sne! Smukt er det med de små fugle, men spændende om de klarer vinteren sammen med dine flade buske under sneen. Der er jo stadig et stykke tid til våren.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Her trengs mye regn før snøen blir borte! Vi hjelper dem til å overleve med jevn foring. Tror jeg må beskjære mange flate busker hardt til våren.

   Slett
 8. Oj så mycket snö du har! Jag kanske har dåligt minne men förknoppar inte din blogg med stora snömängder. Å andra sidan blir det väldigt ljust och fint med snö på backen men visst behöver fåglarna hjälp.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, noen fordeler er det jo. Asker, hvor jeg bor er kjent som et "snøhøl", så det er ganske vanlig med store snømengder som ligger lenge. Det er ofte skiføre ved påsketider :) De par siste årene har det imidlertid vært mindre snø, og gått tidligere.
   Ha det fint!
   /Irene

   Slett
 9. Hello,
  Wow, that is a lot of snow piled up. The little bird is a cutie, I hope it is finding enough food. Thank you for linking up and sharing your post. Take care, have a happy weekend.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello,
   Enough snow now. We feed them all the time. The birds need help to survive.
   Have a lovely weekend!
   /Irene

   Slett
 10. It's so nice that you feed the birds. Looks like it would be hard to find much in the winter landscape. Stay warm and safe!

  SvarSlett
  Svar
  1. They really need all the help they can get to survive through the long, cold winter.

   Slett