fredag 21. april 2023

Endelig...

 
...kom våren hit også. Her dukker det opp en krokus der snøen trekker seg tilbake. Denne uken måtte jeg bare sprette ut og starte rydding og beskjæring i det første bedet som smeltet frem fra snøen.


Våririsen 'Katharine Hodgkin' titter frem mellom eføy, rask og rusk.


Tulipaner, andre vårløk og stauder nærmest hopper opp av jorda når solen varmer. De har ligget klare lenge. Jeg må gjøre all ryddingen før det er for sent. Har vært umulig å komme til før nå. Tepper av snøstjerner (Chionodoxa) brer seg ut i bedene.


Krokus dukker opp over alt. Søte og små. Beskjæringen går sin gang, men inne venter også mengder av småplanter på ompotting og flytting ut i drivhuset. Og en rekke Dahlia drives fram. Og stauder som jeg har bestilt.Ekornet koser seg ved sin helt egne mater i den gamle eika. Den minner nesten om en liten bamse. Ekornet har ikke mistet vinterduskene på ørene ennå. De kan komme godt med fra søndag, når det er meldt kaldt vær igjen.

Men nå nytes våren!


Deler hos

23 kommentarer:

 1. Det er så mye fint, tepper av Snøstjernetepper gleder meg til her også, jeg har bare noen få lyseblå, litt flere hvite, men kan foreløpig ikke kalle det teppe. :)

  SvarSlett
 2. Skal si det eksploderer i bedene dine av forskjellige blomster. Ja, endelig kom sommeren på en kort visitt, og allerede på søndag er det over. Vi får nyte morgendagen! Jeg må også potte om alt mulig snarest. Det blir nok på søndag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er helt villt nå. Fikk tatt mye i dag, heldigvis. Står ute med tomatompottingen og georginene også. Det som er i kjelleren får nok vente til søndag!

   Slett
 3. Nej, hvor der det dejligt ud hos dig! Og jeg forstår du får travlt når det går fra vinter til vår på et par dage, men er det ikke dejligt at ligge med næsen nede i alle de små fine vårblomster? Ih, hvor har vi ventet i år!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Visst er det deilig! Søte små popper opp overalt :) Første hvitveis i en liten vase. I dag har vi spist ute på terrassen :)
   /Irene

   Slett
 4. Hei! Godt å se vakre vårbilder.Plutselig er våren her. Det er nesten vanskelig å rense bedene, når vi får så kort tid på oss. I denne vårvarmen vokser alt så fort. Du har en egen ekornmater. Hvordan er den? Her er de i konkurranse med fugler, og de vinner jo alltid! Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Den kom brått og gledelig. Må jo få klipt ned og ryddet før alt skyter for høyt opp. Gjør det samme på 4 dager, som en vanligvis bruker 4 uker på. Ekornet finner ganske raskt ut at den må åpne lokket for å finne mat. Ulempen er at spesielt hakkespetten hakker i stykker forstykket. Materen er reparert et utall ganger. Ekornet er veldig fornøyd :)
   Ha det godt!
   /Irene

   Slett
 5. Hej Irene!
  Ser härligt ut med alla vackra vårblommor, och den söta ekorren. Här har vi fått sommarvärme.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Marika!
   Ja, nå ble det endelig vår og varme. Takk :) Ha det godt!
   /Irene

   Slett
 6. Preciosas fotografías, me encantan. Un beso.

  SvarSlett
 7. Hello,
  The flowers are all lovely. Cute squirrel images, I love those cute ears. Thank you for linking up and sharing your post. Take care, have a great day and happy weekend!

  SvarSlett
 8. The squirrels you have there are so cute! They just make me smile to see those tufts of fur on their ears! Enjoy your weekend!

  SvarSlett
  Svar
  1. They make me smile all the time :) Have a lovely weekend!

   Slett
 9. Åh, vilka jättefina bilder! Härligt att våren är här nu! ha en härlig vecka!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hjertelig takk :) Ja, den kom voldsomt disse dagene. Ha det godt!

   Slett
 10. Jeg har vært på Hagemessen på Lillestrøm i dag. Der var det mye fint og man fikk en mengde gode ideer til hva man kan gjøre i egen hage.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det høres bra ut! Ble ikke tid til å dra dit denne gang for meg.

   Slett
 11. Når vejret skifter, og det pludselig bliver forår, får man travlt med at komme ud og rydde op i bedene. Men det er dejligt at gå derude og iagttage alle de grønne spirer og de første forårsblomster. Det er en yndig lyslilla krokus, du viser på det første billede.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig deilig å pusle ute mens fuglene synger og humlene suser. Nå er det innevær et par dager. Takk!
   /Irene

   Slett
 12. Vakre bilder... glad for å se.
  Ja, når det først begynner med det grønne, fortsetter det og fortsetter...
  I helgen var vi i vinregionen, det er så vakkert der... Jeg viser det i neste bidrag.
  Masse hilser til deg og takk for vakre bilder dine.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk!
   Nå vokser det intenst, så man ser forandringen fra dag til dag.
   Det høres vakkert ut!
   Ha det fint.
   /Irene

   Slett