torsdag 10. oktober 2024

Noe blomstrer og noe går i frø

 


Noen planter er til og med finest når de setter frø. Det gjelder så absolutt trollbær, Actaea pachypoda. Både bær og stilker lyser godt opp i bedet der jeg driver og graver ned tulipan- og narsissløker i mengder om dagen. To stappfulle esker ble bestilt og kjøpt inn. Det er jo så gøy å planlegge...



'Crocus Rose' fra David Austin gir stor glede utover sensommeren og høsten. Den lysegule i bakgrunnen er 'Golden Wings'. I dette bedet skal det også ned noen løker. Tulipaner i lillatoner blir det her.



Geranium wallichianum 'Crystal lake' er en favoritt blant de sentblomstrende storkenebbene. Den sprer seg heller ikke så hemningsløst som visse andre i storkenebbfamilien. Ikke av de aller mest hardføre, men skal klare H4.



Noen av rosene har for lengst fått nyper. 'Fenja' har noen av de fineste; avlange, flaskeformede og lakkrøde. 


Austinrosen 'Brother Cadfael' er alltid med til snøen kommer.



Det samme gjelder for 'The Alexandra Rose'. Blir aldri lei av å fotografere denne 😊 Hun har selskap av stjerneskjerm, Astrantia major.



Her er det en som er på jakt etter nøtter og frø.



Fant vist noe. Skal jo bygge opp et helt lager før vinteren, så her må det jobbes. Kanskje jeg blir inspirert til å fortsette ute i hagen? Akkurat nå regner det godt, så jeg tro-o-r kanskje det blir utsatt til i morgen.


Deler hos

My Corner of the World

Garden Affair

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar