onsdag 13. mai 2009

Kinderegg!Det våres, og berget i hagen har fått hvitveisteppe...

Jeg, som snart er sertifisert buskflytter (flyttet mine første to rosespireaer på daværende rekkehustomt sånn ca 1993. Og sånn som jeg stelte med de spireaene. Hmf.) er i gang igjen. Har bedrevet dagen med å grave opp eldkvede. Var egentlig den eneste interessante buskveksten i denne hagen da vi flyttet inn, så den har fått stå. Inntil idag. Pen busk, men noe malplasert midt i hjørnet på rosebedet! Et herlig sammensurium av eføy, skvallerkål og minst 3, viste det seg, eldkveder. 20 år gamle røtter graver seg dyyypt.

Sakte går det, i min steinbefengte jord. men hullet blir stadig dypere. Og jordhaugene høyere. De flate, små skiferhellene jeg plukker ut av jorda rekker til å kante hele langbedet pluss nærmere et par bed til. De større går til tråkkheller. Hullet blir så stort, at her blir det plass til tre nye roser!! Det blir tre ting på en gang, det :-) Flytte japansk eldkvede, kante bed, plante roser!

Innimellom rusler man rundt og beundrer stadig nye vårtegn:4 kommentarer:

 1. Nei så rart, her fikk jeg ikke opp bildene? Pussig. Får prøve igjen seinere. :)

  SvarSlett
 2. Jeg ser heller ikke bildene...
  Det høres ut for at du har fått gjort endel i hagen, fjerning av gamle planter med rotsystem helt til jorden indre tar tid.

  SvarSlett
 3. Hm. Hadde visst lagret bildene på et sted det ikke kunns lastes fra.

  Ja, Røsslyng, i jordens indre har jeg vært...

  SvarSlett
 4. Hvitveistepper er nydelige. Vi kan planlegge og plante oss blå uten å få til noe så enkelt og fint!

  SvarSlett