søndag 17. mai 2009

Vel overstått!


Lett mo i knærne etter nattens og dagens innsats.

For en ukes tid siden glapp det plutselig ut av meg at jeg godt kunne arrangere russefrokost for datter og russekompisser. Tenkte det kunne være hyggelig å føre familietradisjonen videre, siden min mor gjorde det samme for meg da jeg var russ... Hyggelig minne, og en rolig (og næringsrik) avveksling fra en måned med lite søvn, hese røster, mye kaos og farting.

Sto altså opp midt på natta for å kokkelere, pynte og dekke bord (gubben ble pisket til å rydde).
Tre varme ting og div. kalde etter ønske: Ville minibiffer (små elgkarbonader stekt i langpanne), grilla kyllinglår og eggerøre. Roastbiff, skinke, røkalaks, potetsalat, oster og jordbærsyltetøy(!)
Bakte italiensk loff. Praktisk og god. Skal ikke heve, men settes i kald ovn. Og naturligvis rikelig med drikke, men nå i form av juice, vann, melk, kaffe og te!

De rødkledde dukket opp i flokk og følge. Like hese, nokså overtrøtte, men ingen bar preg av alkoholisert festing. Det ble en veldig koselig sammenkomst, fikk jeg høre, og da er det verdt strevet!

"Restene" ble til en bedre brunsj for oss gamle. I det svært så nasjonalromantiske været fristet det med en spasertur til sjøen, og vi fortsatte bortover kystkulturstien langs Oslofjorden i Asker. Fredelig, og en helt skjønn måte å tilbringe nasjonaldagen på.


Hjemme i hagen kommer flere og flere tulipaner i blomst. Kan ikke klare meg uten hagen full av disse (selv om de blir stygge etterpå). Spanderte noen dyprøde frynsetulipaner til en 17-mai-bukett. Danderte med et par brudespireakvister og bjerkeløv.

Middag på terrassen med et lite glass sprudlende!

Helt malapropos, men ligner ikke denne tulipanen på "Skriket" av Munch??

5 kommentarer:

 1. JO! Det har du jammen rett i! Den tulipanen ligner faktisk skriket. Jeg hadde ikke sett det om du ikke hadde skrevet det, men nå ser jeg det helt klart og tydelig :)

  Tulipaner hører med i vårbedene som en overgang til staudene som snart kommer for fullt. Lekkert og stemningsfullt bilde av de hvite!

  Jeg må si du er flink som stelte i stand russefrokost! Det står det respekt av, og DEN menyen du disket opp med da. Så koselig at du fikk så flotte tilbakemeldinger, da er det helt klart verdt strevet :)

  SvarSlett
 2. Godt sett, Villrose, det ligner virkelig!

  Bøyer meg i støvet for russefrokosttiltaket. Det falt meg overhodet ikke inn da det var aktuelt for mine!

  SvarSlett
 3. Tøft gjort å arrangere russefrokosten! :)
  Jeg tror det er viktig at ungdommen føler seg velkommen, og litt ekstra omsorg (og ernæring) midt i den hektiske russetiden kom nok godt med.
  Høres ellers ut for at du hadde en koselig feiring av dagen.

  Jeg synes også at tulipaner er uunværlige i vårhagen selv om jeg går i lange tider etterpå å forbanner disse bladene som tilsynelatende aldri visner ned.

  Ha en fin uke videre!

  SvarSlett
 4. Ja, det hørtes virkelig ut som du kunne si vel overstått :)

  Den tulipanen var ,hmm, eiendommelig... En pastellifisert utgave av skriket;)

  SvarSlett
 5. Godt å høre at jeg ikke er helt alene om å se litt alternative tolkninger av tulipan(kunst) :-D Fantasi har aldri vært min svakeste side....

  Pastellifisert utgave, ja. Nettopp;-)

  SvarSlett