mandag 27. juli 2009

Terrasse-eksotisme

Calla Captain Romance

Etter en værmessig skapelig søndag, er vi tilbake i det grå-våte juliværet. Da er det godt å ty til de fargesterke ut-inn-plantene som bor på terrassen til temperaturen sier stopp.

Her er et glimt av kaoset! Ganske tettplantet her også ;-)

Nydelige blomster på min lille Oleander, som har overvintret på et kjølig gjesterom.

Glemte nesten at jeg lovet skrytebilder av Agapanthus'en som (etter 3 år) satte knopper på samme gjesterom i vår. Må skynde meg før den visner aldeles ned! Ikke knopper å se ennå på de andre Afrika-liljene...

Sjokoladekosmos (Cosmos atrosanguineus) er eksotisk så det holder!

Fra "regnskogen" i kroken. Cordyline var årets "salgskupp" på Bauhaus...

Interessant bladverk på Kalla og Canna!


I en tønne bor en Acer palmatum (japansk viftelønn) sammen med blant annet en Heuchera "Frosted Violet", som har blomsterstand i matchende farge.

Hos meg er Pelargonium (ti-hi) å betrakte som eksotisk... Her titter Mårbacka fram gjennom en selvsådd Solenostemon.

6 kommentarer:

 1. Masse nydelig her!!! favoritten ble Calla`en.. Første gang jeg så den som plante, var i Altea i Spania. Oppdaget den inne i en hage og uten å blunke, suser jeg inn i hagen og tok på den.. "Herregud, den er ekte" roper jeg til de utafor porten.. som stod som spørsmåltegn og lurte på hva jeg holdt på med.. snakk om nordlending i det store utland.. bare glad folkene som eide hagen ikke var hjemme:o))

  ha en god aften..

  SvarSlett
 2. Hi-hi hi! Ja, Calla er et flott syn "vill" og i hager sørpå :-D

  (men Calla-slang har jeg ikke hørt om før...)

  SvarSlett
 3. Flotte bilder som alltid. Så fint at flere ser dekorverdien i bladene til Canna og Calla. Syns plantene er like pene uten blomster - iallefall nesten! :)

  SvarSlett
 4. Utrolig mange flotte planter. Frodig og fint!

  Hilsen Margrethe

  SvarSlett
 5. Dyp rødfarge er virkelig en knallkombinasjon med grønt og grått bladvek og blomster. Cordyline er en plante jeg må skaffe meg, noterte meg den etter et Grønn Gledeprogram. Nydelig i samplanting med sommerblomster! Og så kan man ha den i stuen om vinteren. Passer meg perfekt :)

  Jeg har også Oleander, men den er ikke et halvt år engang, den stammer fra årets sådd. Gleder meg masse til den begynner å blomstre, din var kjempelekker :) Den kan man overvintre i stuetemperatur.

  Du, hvor kjølig har du det på gjesterommet ditt? Jeg tenker på Agapanthusen din. Jeg hadde min i et tilsvarende rom over vinteren, det holdt ca 15 grader. Mine Agapanthus blomstret aldri og jeg fikk vite at de hadde hatt det for varmt om vinteren. Så nå er jeg spent på gradene på ditt rom! Har jo sååå lyst til å forsøke igjen. Agapanthus er vidunderlige planter.

  SvarSlett
 6. Ninni! Oleanderen står hele vinteren i et meget svalt gjesterom, sånn 12-15 grader. Det er eneste "lyst og svalt"-tilbudet jeg har.

  Agapanthuser står mørkt og i 8- 12 grader (og ørlite vannskvetter) i kjelleren til lysegrønne skudd vises på våren. Da kommer de opp på gjesterommet til ekstra sparepærelys.

  SvarSlett