lørdag 15. august 2009

Brann i rosenes leir. Prøvevotering!

1) Frøken Villig er en nykommer i hagen. En solfylt morgen forleden møtte hun meg med duggfiskt fjes. Stanwell Perpetual er sortsnavnet, en pimpinellrose fra 1838. Etter at hun ble plassert nede i en skrinn skråning mot nord på forsommeren, har hun ikke gjort annet enn å blomstre :-) Hun har store, skimrende blekrosa, velduftende blomster, og sjarmerer i hvertfall meg trill rundt! Hun er plassert i vårt triste inngangsparti. Planen er at når hun strekker seg litt i høyden vil hun ønske besøkende velkommen. En oppgave jeg tror hun vil mestre med glans!

2) Frøken Sartrosa er en fornem engelsk frøken. Austin-rosen Redoute er en sport av populære Mary Rose. Velduftende og med en vakker, harmonisk vekstform, har hun fått en stjerneplassering i hjørnet mellom Rosebedet og Langbedet.

3) Frøken Sublimia er også av engelsk herkomst. Det sies at Heritage er den rosen David Austin selv vurderer som vakrest av sine roseskapninger. En perfekt blanding av egenskaper fra historiske og moderne roser. Vidunderlig skjær og vakker er hun i alle fall. Sterk, deilig duft og rik blomstring byr også denne skjønnheten på!

4) Frøken Alexia Davidsdatter I: Hun sjarmerer meg i senk med sitt åpne, enkle villrosepreg. David Austin har krysset fram noen ytterst få enkle roser, men de er til gjengjeld uimotståelige! The Alexandra Rose kom i 1992. Hun er hardfør til H6, blomsterrik, en vakker, frisk busk. Hva mer kan man ønske seg av en rose?

5) Frøken Alexia Davidsdatter II: Nok et bilde av denne lekre Frøken-kandidaten!

For å gjøre det lettere for meg selv, har jeg innført strenge, lokale regler for min deltagelse i Moseplassens Frøken Rose-kåring: Bildene må ikke være eldre enn en uke. Rosene må utmerke seg med spesielt gode egenskaper. Dette utelukker jo en rekke kandidater som har prestert i ukesvis tidligere, eller står med knopper nå. men sånn er livet!

Likevel lider jeg valgets kval... Er meget takknemlig om noen som slenger innom på en lørdagsettermiddag vil hjelpe meg med kommentarer om hvilken som skal være min kandidat.

Må sende inn til Moseplassen i løpet av kvelden!

10 kommentarer:

 1. Må bare si at 4 og 5 var skjønne og helt utneom det vanlige... Mine favoritter helt klart... Selv stiller jeg med en nellik rose, så kanskje jeg liker det utradisjonelle..
  Hilde

  SvarSlett
 2. Helt enig , 4og 5 var helt nydelige.

  SvarSlett
 3. Jeg stemmer på Heritage som er en utrolig nydelig rose. Har den her i hagen også og er utrolig glad i den :-)

  SvarSlett
 4. Nr 4 og 5 utmerka seg, aldeles nydelige syns eg :)

  SvarSlett
 5. Jeg er vel litt sent ute, men nr 2 falt mest i smak hos meg. Vakker, vakker :) Men som vanlig er jeg kjerringa mot strømmen ser jeg!

  SvarSlett
 6. Hei Villrose, så flotte roser da :D

  Kjempehyggelig at du vil være med på konkurranse denne gangen også!

  Jeg datt litt bakpå i går med presentasjonsjobbingen, men jeg håper jeg blir ferdig i dag alikevell, det er utrolig artig å se at det ble omtrent 50 deltagere, men phu for en jobb! *ler*

  SvarSlett
 7. Takker så mye for konstruktive bidrag :-D

  På ekte demokraturisk vis, ble det til slutt Alexia som fikk reise. selv om jeg hadde lyst til å sende alle og flere til!

  Allerede i dag fikk jeg et stikk av dårlig samvittighet, da hagens desiderte førstedame (Dame de Coeur) hang med hodet.

  SvarSlett
 8. så vakre roser, alle sammen! Det er ikke lett å velge når man har så mange flotte kandidater. Lykke til!

  Ønsker deg en fin ukestart! hilsen Margrethe

  SvarSlett
 9. Og takk for flotte forslag i min lille navnekonkurranse!

  SvarSlett
 10. Flott bidrag men du setter jammen meg strenge regler:o)))

  Har fått dilla på Austin - og hadde nok gått for den første.. nydelig - blir helt fasinert over formasjonen i den rosen:o))

  Lykke til i allefall...

  SvarSlett