onsdag 30. september 2009

Vårtegn og hufsegufs

Håpet er lyseblått!

Trygt nedimellom de store bladene titter nye blomster fram! Den typisk vårblomstrende Brunnera macrophylla Variegata (forglemmegieisøster) har nå funnet tiden moden for en ny runde :-)

Den skjønne Helena

Måtte vente lenge. Så fikk vi omsider se denne vakre (og velduftende) rosen uten skjemmene brune kanter.

Kjempestore blomster har Helena Rennaisance, og tar seg ut i omgivelser som bærer preg av sesong på hell..

Må bare innrømme at et ispust fra Hufsa har hvitlagt plenen og glasert bilvinduer også her de siste par netter. Georginene strutter fortsatt uanfektet, men Hippeastrumene som sto i nordveggen til oppfeting, ble båret rett i kjelleren. Fuchsiaene står for tur.

Plutselig kom jeg på hvorfor denne styggvokste Fuchsia'en ikke ble kastet i fjor. Rett før den skulle bæres inn, kom denne ikke akkurat usynlige blomsten:

9 kommentarer:

 1. Jøss.. både vår og vinter på en gang.. på høsten. ja det er ikke lett å bli klok på nei. Kjøpte den brunneraen selv i for, og må si jeg er ganske betatt ja.

  SvarSlett
 2. Artig med vårtegn om høsten. Jeg har aurikler som blomstrer litt forsiktig nå.

  Den skjønne Helena er virkelig overdådig vakker! Jeg har forsøksvis anskaffet Sissel i år, spent på hvordan den dansk-bergenske dama klarer vinteren i Gudbrandsdalen.

  SvarSlett
 3. Så flott den brunneraen var! Min gikk ut for to vintre siden, så den må jeg bare få tak i igjen. Vakre roser også!

  SvarSlett
 4. Håper Hufsa kun er på kort visitt. Hadde jo vært hyggelig om både herlige Helena og blide, behagelige Brunnera kunne fortsette en stund til! Ha en fin dag.

  SvarSlett
 5. Disse Brunnera'ene er lett vanedannende. Hvis en er så vemmelig å gå ut, skaffer man seg selvfølgelig straks en ny! (Man er jo sta)

  SvarSlett
 6. Rennaisance-rosene er flotte og har mange gode egenskaper. Verdt å prøve! Snødekket sikrer vel en stabilt lun overvintring i Gudbrandsdalen ;-)

  SvarSlett
 7. Jada, Orchis, satser på at Hufsepusten bare var for å skremme, og at hun drøyer med neste (og endelige?) angrep på det grønne og blomstrende.

  Oktober kan være fin, den :-)

  SvarSlett
 8. Heisann !
  Er "grønn av misunnelse" på alt som blomstrer hos deg enda.
  Her på nordvestlandet har omtrent alt regnet bort i år. Trist å måtte begynne å bære inn restene, for vinteren er like om hjørnet her også.
  Ha en fin helg !

  SvarSlett
 9. Ai, ai, Elin! Vi har visst alle vårt. Skjønner at dere der nordvest ikke engang har vært unnet en "Indian Summer".

  Ikke gøy å bære inn rester av det som kunne ha vært...
  (Du får kose deg og nyte lekkert vaskerom ;-))

  SvarSlett