mandag 30. november 2009

Hagesesongen slutt nå?

Foringsplassen er populær blant store og små stamgjester

Det meldes flere kuldegrader de nærmeste dagene. Derfor noe panikkartet uteaktivitet i dag, for å rekke alt før stupmørket var der. Hadde spart noen tulipanløk og annet som skulle i krukker. Nøye planlagt for å passe sammen, og tiltenkt bestemte krukker. Panikken tiltok, da jeg oppdaget at der hadde jeg allerede lagt plenty... Oppsan! Da var det bare å krafse i alt jeg så for å finne finne reservekrukker. Etterhvert fikk jeg sannelig plassert hver eneste lille løk.

Så ble det noen løpeturer ut og inn, opp og ned med de siste etternølerne fra terrassen. Oliventreet kom i en kjølig viduskarm. Ser ut til å trives i krukken sin, og har 'lagt seg ut' i sommer :-) Agapanthusene bums i kjelleren.

Egentlig ganske godt å være ferdig med planting og hagerydding for i år. Og det allerede innen 1. desember. Holdt på ute helt fra april til desember, ikke verst! Jaja, blir det vær og føre til det, tar jeg vel en tur ut og rydder noe buskas og trær som bør tas.


Uutsprungen Tradescent får avslutte rosesesongen.

9 kommentarer:

 1. Det låter flott med tulpaner och annan løk i kruka, det är sånt som jag tänker jag ska göra med aldrig får gjort..Hagesesongen avsluttade jag för länge sen, egentligen, men senast i lördags måtte jag ut och fixa lite..nu ligger snön så då är det väl över..

  SvarSlett
 2. Et år la jeg tulipanløk (og mere til) i krukker ute i januar! Det ble kjempefint. Må bare passe på at dreneringen er god, og jeg setter krukkene under takskjegget for at de ikke skal bli for våte.

  Så må man passe på å vanne litt når løkene skyter om våren.

  SvarSlett
 3. Tulipaner i krukke går ikke her, jeg har prøvd gjentatte ganger. Noenogtredve minusgrader får ta skylda. I dag er det 11 av dem, hutre!

  SvarSlett
 4. Det minte meg på at eg også har nokre krukker som skal få løk i seg, får vel sette i gang snart!

  SvarSlett
 5. Hutre! Jeg h-u-t-r-e-r ved pinglete minus 4, Berit. Tulipaner i bakken er også fint ;-)

  SvarSlett
 6. Ingen hast, Elisa, bare de får en kuldeperiode :-)

  SvarSlett
 7. Det ligger en utfordring til deg på bloggen min :)

  SvarSlett
 8. En lang og fin rosesesong har det vært :D

  Her fikk jeg uventet besøk på foringsplassen i dag, en liten kattedemon på jakt.. den braket inn i fuglemateren, men fikk naturligvis ikke tak i noe for det er ingen steder å gjemme seg rundt der så alle fuglene hadde letta lenge før katten kom frem heldigvis.

  SvarSlett
 9. Uff, så skummelt, Anne! Vi har også observert en katt med fast rute mistenkelig nær foringsplassen. Håper ikke vi lokker småfuglene i en "jaktmarkfelle"!

  SvarSlett