onsdag 24. februar 2010

Fuglebilder og hageplaner!

Jassågitt. Nye planer for hagen til sommeren? Hm?

Nå for tiden er det fuglene som sørger for et yrende liv i hagen! Mitt hageliv er mest av den teoretiske sorten (bortsett fra frøsåing, da).

Da passer det bra med utfordringen jeg har fått fra Ninni, nemlig å si noe om mine hageplaner til sommeren!

Søte, lille svartspett på besøk i vinterhagen

*Joda, jeg skal passe på å legge forholdene til rette for alle småfuglene! Dere er viktige for liv og trivsel her i hagen! Siden hagen ligger rett i skoggrensen er det ganske lett...

*Må fjerne noen trær og enda mer kratt. Men ikke mer enn at fuglene trives. Trenger mer lys flere steder.


Tror jammen nøtteskriken soler seg...

*Er helt nødt til å trappe noe ned på nyplantingen. Det ble ekstremt mye graving sommeren som var. Nå er det helt nødvendig å se hva som kommer opp og trives, samt gjøre noen planlagte (og garantert noen uplanlagte) flyttinger av stauder før nye stauder og roser planlegges inn. Har allerede bestilt 22 roser, så... (stiklinger, så jeg regner ikke med å få alle). Stikkord for dette blir strukturering av det som allerede er her.


Overrasket? Vel, man skal aldri si aldri...

*Så håper jeg å få realisert noen av de store prosjektene; som ny trapp på nord-østsiden og endelig planlegging av hva som skal skje med den store betongplattingen på nord-vest-siden. Disse tingene er kostbare, og må veies opp mot annet indre og ytre vedlikehold. Men jeg er utålmodig etter avgjørelser, for å komme videre med hageprosjektene.

*Har også planer om noe god rekreasjon og hagekos sammen med likesinnede venner! Tror det kan realiseres, for mange skal komme hit for å nyte løkblomstring osv. utover våren og sommeren. Da skal det også bli tid for god mat og drikke tenker jeg. Kjenner at jeg begynner å glede meg allerede :-)

3 kommentarer:

 1. Herlige planer med godt følge av de søte fuglene dine :) Spennende med rosestiklinger! Jeg hukser du raidet Asker staudegartneri i høst, så vil tro at du har nok av planter noen år fremover ja :) Men det er jo sånn at uansett hvor trangt det er i bedene, kommer man over en må-ha-plante, finner man alltids plass til den.

  SvarSlett
 2. Så flotte fuglebilder du har! Nøtteskrikene dukker opp på høsten her, men ser de ikke etter det.
  Hageplaner for kommende sesong er lurt å ha, selv om de ikke alltid blir noe av. På denne tiden av året er det i hvertfall godt å ha noe å drømme om.

  SvarSlett
 3. Fint å lese om planene, her er det mye planer rundt det siste punktet ditt. Mye kos og hygge i hagen :)
  Og herlige bilder av hagevennene dine :D

  SvarSlett