mandag 3. mai 2010

En kjempe har falt

Ikke minneord over noen røslig og berømt person som har gått bort, dette. I hagen min dreier det seg om klatrerosen Sympathie. Alt håp ute, den måtte skjæres helt ned. Så rart å ta ned denne, etter nennsom oppbinding og vakre, mørkerøde roser ustoppelig i i fire sesonger. I fjor nådde hun helt til topps, to og en halv meter. Grener så tjukke at rydningssaksa måtte til.

Så tomt det ble ved stolpen! Følgesvennen, Clematis Nelly Moser er det heldigvis liv i. Jeg har bestilt de lekreste Geschwind-roser som erstatning. De skal jo være riktig hardføre også.

Nå har jeg eksklusiv piggtråd på tomtegrensen mot skogen. Exit Sympathie!

4 kommentarer:

 1. Lekkert foto av sortien! Godt den er dokumentert. Kjenner meg igjen, her gikk mesteparten av en femten år gammel Flammmentanz under saksa.

  SvarSlett
 2. Konstig vinter det här, det gör ont att skiljas från gamla fölgesvänner.Men det konstiga är att dom mest tåliga, dom gamla trogna har bockat under, och de mer sarta, nykommarna har överlevt..
  Vilket avskjed du ger en hedersam vän !

  SvarSlett
 3. Uff da, sååå trist. Det er mange som har måttet ta farvel med sine kjære rosebarn denne våren. Jeg drøyer enda litt før jeg graver opp mine antatt døde, jeg hører enkelte har funnet skudd langt nede. Jeg venter til midten av mai, er det ikke tegn til liv da, er det bare å gjøre kort prosess

  SvarSlett
 4. Øv hvor er det ærgeligt, den skønne rose:( Held og lykke med de nye roser der skal erstatte den!

  SvarSlett