søndag 11. juli 2010

Hagens fem fineste

Min tur til å ta opp stafettpinnen fra Hilde på hagegal-forumet. Hun har utfordret alle til å vise de fem fineste i hagen akkurat nå!


Kystkvitrosa med Clematis recta

At Kystkvitrosa skulle bli så fin i år lå ikke i kortene. Den har slitt veldig med bladverket på forsommeren. Så ille med larver fra bladveps og rosekuddveps at tre hovedgrener tørket inn! Men hun reiste seg fra ruinene, og er på sitt beste akkurat nå der hun troner i det hvite bedet.

Nå er det bare å rydde plass for primadonnaene. Ingen tvil om at de engelske rosene er finest nå. Her kommer de på rekke og rad:

Munstead Wood (Austin)

Den nyeste Austin-rosen i hagen sikret jeg meg fra Hesleberg gartneri i vår. Med den fargenyansen en klar MÅ-HA-sort her! At blomstene er svære og velduftende er heller ikke noe minus.

Redoute (Austin)

Denne Austin-rosa er en utrolig riktblomstrende og frodig busk! Passer som kontrast til alle mine mørke skjønnheter...

Mer frodig Redoute

Ballets dronning = Constance Spry (Austin)

Den første rosen David Austin skapte, og en av ytterst få som klatrer i Norge! Etter to år i hagen kom blomstene nå. Verd å vente på. Er ofte sånn med de engangsblomstrende, at det kan ta en sesong eller to før de viser seg.


En gren av Constance klatrer opp i klatrehortensiaen


Tradescent (Austin)

En rose man legger merke til! Hun skulle være så pinglete, men Tradescent har overlevd tre vintre uten mén. Spinkel i veksten, men blomstrer flittig fra tidlig i juli til frost. Og duften er himmelsk!

Den fargen...

Det er flere "fineste" i hagen akkurat nå, men de får posere i bloggen ved senere anledninger ;-)

6 kommentarer:

  1. Jeg likte veldig godt utvalget. :D Flotte bilder av ditto roser. Constance Spry er så godt som ferdig her for i år, men har virkelig innfridd denne gangen (tredje sesongen). Vel verdt å vente på, helt enig. :)

    SvarSlett
  2. mmm, det er så en kjenner det dufter her

    SvarSlett
  3. Wow, så utrolig vakre roser - der havnet det jammen meg mange flere på ønskelista gitt :-)

    SvarSlett