fredag 22. juni 2012

Irislykke?

Se her, da! Iris germanica 'Superstition'. I blomst! Hos meg! Etter utallige forsøk lurte jeg på om det var umulig å få hageiris til å blomstre i halvskyggeland hos meg. De har vært plantet i mest solrike posisjoner, med rhizomen godt blottet over bakken. men hver gang har den liksom råtnet bort i stedet for å blomstre... I skråninger, tørre solsteder og beste solbed. Hvorfor trives den hos naboene, og ikke her?? Synes de er så utrolig fascinerende, så på hagemessen i år slo jeg til på et flott eksemplar fra Staudegården. Diskuterte lenge og vel med dem fordi jeg hadde misslyktes så mange ganger, men tok da sjansen. Den utvalgte var den sorte 'Superstition':
Og mot alle odds viser den her sin silkeaktige prakt. Sibirriris og våriris trives godt i hagen her. Men det er første gang på de 6-7 årene jeg har holdt på i hagen her at en germanica har blomstret... Veldig morsomt at Moseplassen har utfordringen "Vis oss din Iris" akkurat i det jeg skal til å blogge om nettopp Iris! Her kan alle vise opp sin favorittiris. I morgensolen ser den slik ut:

15 kommentarer:

 1. Den var lekker!
  God sankthans!

  SvarSlett
 2. Så bra at du endelig lykkes denne gangen! Den var virkelig nydelig :-)

  SvarSlett
 3. Ja, nå kan jeg kalle meg selv en lykkelig Iris-eier :-D
  Prinsesse Vil-ikke lot seg overtale til å blomstre til slutt...

  God St. Hans-feiring til alle, med håp om brukbart vær!

  SvarSlett
 4. Nydelige Iriser!

  Ha en kjempe fin lørdag! Klem

  SvarSlett
 5. Åhhhhhh. Midtsommerfeiringen kan neppe bli bedre.

  SvarSlett
 6. Så gøy! Den var nydelig! Prøver meg også på Iris i år for første gang, har leita ei stund nå etter en som så litt anderledes ut, og ikke var utsolgt:). Hatt lyst på leeenge.... Spent på å se om det kommer blomst på den!

  SvarSlett
  Svar
  1. Da er det bare å ønske lykke til! (De fleste fikser dette heelt fint ;-) )

   Slett
 7. For en vakker hage! Jeg koste meg med de
  herlige bildene dine og Constanse Spry...den er flott!

  SvarSlett