onsdag 13. juni 2012

Nytt & nydelig

Denne blogger er nok mest opptatt av historiske roser. Av og til våkner imidlertid må-ha-begjæret etter moderne roser også. Disse under er nyanskaffede. Behøver jeg å si hvorfor? 'Senteur Royale' 

 Dette er til og med en stilkrose! Jeg skal jo ikke ha slike. Men ingen regel osv. Denne dufter helt herlig, og har digre blomster som er mørke utenpå, og nesten selvlysende inni! Krysset fram av Hans Jürgen Evers (Tantau, 2002). Under her er en genial rambler: 'Perennial Blue' er en ramblerrose som dufter og remonterer. Er det mulig? Ja, her er den:

 
'Perennial Blue' 

 Den ble introdusert i 2003 av Bernard F. Mehring og er en krysning mellom Super Excelsa og Veilchenblau. Håper veldig at disse to vil trives og overvintre i hagen.

9 kommentarer:

 1. Den er helt nydelig Irene! Noen stilker må man ha :) Jeg har hatt Peace, Queene Elisabeth og Ingrid Bergmann hele tiden og det må jeg... det er bare det at de "forsvinner" blant de store, vakre buskene... Grattis med nye vakre roser. Hanne

  SvarSlett
 2. Kjempe flott rose!

  Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett
 3. Skjønner godt at du falt for denne rosen øverst. Striking!

  SvarSlett
 4. Den stilkrosen var bare nydelig, ja!

  SvarSlett
 5. Forstår godt at noen prinsipper må kastes bak nakken... en rose ala Veilchenblau og som remonterer... Måååååååååååååå ha! Forstår deg godt, stilkroser som Senteur Royale, vakker og uimotståelig! Lykke til med rosene dine!

  SvarSlett
 6. Stemmer Senteur Royale-bildet ditt med virkeligheten?
  Helt nydelig :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du, den er faktisk enda flottere ;-)

   Slett