lørdag 8. september 2018

Remonterende roser III Austin + +

 'Heritage' (David Austin 1984) gjenblomstrer veldig bra. Sterk duft og rik blomstring. Her har den fått en god dusj av morgenens varslede ekstremregn. Frisk rose som får lange grener. Bekjærer derfor godt ned om våren.

 'Heritage' i solskinn. Den helt spesielle lysrosa nyansen har jeg ikke sett på engelske roser før David Austin lanserte 'Olivia Rose' som er ny på det norske markedet.

 Herlig og livskraftig er 'Teasing Georgia' (David Austin 1998). Kraftigvoksende sort som egner seg bra for norske forhold. Her har den utviklet seg til en lav klatrer i en karrig skråning under verandaen. Sunn og frisk med god duft.

 'Himmelstürmer' (Franz Wänninger 1990) er en helt annen rosesort; en rugosahybrid  som gjerne klatrer til værs. Den setter blomster i klaser omtrent hele sesongen. Lett duft.

 'Marie Dermar' (Geschwind 1888) er noe helt for seg selv. En av de få remonterende Geschwind-rosene. Skal være en hybrid mellom noisette- og remontantrose. Det var en av klatrerosene som måtte skjæres godt tilbake og legges ned da vi skulle male huset i sommer. Nå har hun strekt seg opp til nye høyder, og trengt seg mellom to gulvplanker på balkongen. Der blomstrer hun i en posisjon som er nær umulig å fotografere. Ei livskraftig og vakker rose som har alt! Også sterk duft.

Må ta med et bilde til av min kjære Austinrose 'Tradescant'. Den bare fortsetter å pryde utsikten fra yndlingsplassen på terrassen.

God, blomstrende helg!

Deler hos
TrädgårdsFägring
All Seasons

36 kommentarer:

 1. HEi Villrose"!

  'Marie Dermar' er da en ualmindelig spændende rose - den er noteret!

  Det ser godt ud med dråber:)

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten!
   Den er helt klart verd å etterspørre. Tror Knud Pedersen kan ha den.
   Joda, vanndråper kan være kledelig (om det ikke vedvarer).

   Ha en flott helg!

   Slett
 2. Hei.
  Flotte Austin roser. Jeg har også kjøpt meg noen nye Austin roser. Marie Demar er nydelig. Jeg og hvitt.
  Innlegg med roser, og jeg leser det flere ganger.
  God helg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Takk. Morsomt å høre :) Marie Dermar er absolutt en sjarmerende rose.
   Riktig god helg
   fra Irene

   Slett
 3. Nydelige roser du har! Austinrosene er jeg også veldig glad i, men dessverre så trives de ikke så godt her. Men sånn er det bare.
  'Marie Dermar' var veldig fin.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :) Tenkte å spørre deg hvilke du har best (og kanskje dårligst) erfaring med. Jobber nemlig med den nye sortslista for roseforeningen, nettopp om Austinrosene.
   'Marie Dermar' er overraskende tøff, med tanke på opphavet.

   Slett
 4. Den sista rosen är magiskt vacker...vilken färg!
  Härliga bilder som vanligt!
  Kram från Titti

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker så mye :D
   Ja, det er en farge jeg kan like. Kan ikke se meg mett på den rosen...
   Klem

   Slett
 5. Hei Villrose,
  "Marie Dermar" er noter her også! Må nok si at jeg falt for den.
  Ha en fin helg/Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Eirin!
   Det er ei flott og villig (hos meg i hvert fall) rose, som burde vært mye mer kjent og brukt!
   God helg!

   Slett
 6. Gorgeous roses.
  I especially loved the last one.
  Have a nice weekend
  Maria
  Divagar Sobre Tudo um Pouco

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you so much!
   A favorite rose of mine.
   Have a great weekend

   Slett
 7. Hei, så flotte roser! Jeg er nokså fersk rosedyrker og øker med et par stykker i året hittil - må liksom få litt erfaring først, men her var det mange fristelser! Mht. Austin-rose-erfaringer som ikke er så veldig lang, har jeg skrevet litt svar på bloggen min. Supert med oppdatert sortsliste for roser. Veldig glad i den boka og rosebladet! Fortsatt god helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Så flott! Jeg bruker også stadig sortslista. Nå er det på tide med oppdatering. Bare amatører som gjør dette på fritiden. God søndag til deg!

   Slett
 8. Nydelig farge på den nederste. Min heritage har flere knopper nå, håper de rekker å blomstre. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er veldig svak for den fargen... Ja, det er litt spennende på denne tiden, om alle knoppene rekker å slå ut. Lovende så langt. Vært en uvanlig lang blomstringsesong på rosene. Takk, og god natt!

   Slett
 9. These are beautiful to look at and I can imagine their lovely fragrance.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thanks! A wonderful fragrance, I can tell :)

   Slett
 10. Tack för underbara bilder på vackra rosor jag gillar dem alla har de doft så är det en bonus.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
  Svar
  1. Trivelig å høre! Synes de fleste roser bør ha duft... Ha det så fint!

   Slett
 11. 'Marie Dermar' var ny och spännande för mig också :) Så den är noterad. Tycker utbudet är klätterrosor i Sverige är litet och med få nyheter.

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper mange begynner å spørre etter den :) Det er absolutt ikke noe bedre i Norge! Samme gamle som går igjen overalt (også der de ikke er herdige). Unntak finnes, og jeg har en fantastisk planteskole i nærheten, som har et meget stort utvalg. Beste i Norge, så jeg er heldig.

   KLEM, iRENE

   Slett
 12. Lovely roses, the second flush of roses is often the best!

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes. For some of them it is true :) One needs to have a few.

   Slett
 13. Har haft en hel del Austin-rosor som jag tyckte mycket om - men efter två hemska torrsomrar (med bevattningsförbud) är nu en massa av mina rosor döda. När vi flyttade hit för 15 år sen så sa jag att jag skulle INTE ha några rosor, trots att Gotland kallas "Rosornas Ö". Jag gillar inte taggar på växter! Men så blev det naturligtvis inte, man har ju en viss förmåga att ändra sig!!
  Men..nu när så många rosor är bort så kommer jag inte att plantera några nya. Istället får det bli lite mer lättskötta buskar som gillar torka. Fast jag gillar ju rosor.....

  KRAM/Susie

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er for trist :( Her kunne man vanne med kanner, og slange annenhver dag. Men liker man roser, kommer vel noen krypende inn i hagen igjen :) Finnes jo tornefrie roser! Av Austin: 'Brother Cadfael' (nesten), 'Kew Gardens', 'Lichfield Angel', 'Mortimer Sackler', 'The Shepherdess'. Eller flotte og lettstelte busker som 'Louise Bugnet', 'Duchesse de Montebello' og 'Ghislaine de Feligond'...

   Slett
 14. Vilka vackra rosor! Din Austinros är väldigt fin. Jag har bara en men den har verkligen blivit fin den här sommaren (som varit en riktig rossommar). Min heter 'William Morris'. Den vita 'Marie Dermar', verkar vara en toppenros. Tålig och vacker. Älskar vita rosor.

  Ha en fortsatt skön vecka!
  /Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :) Lett å bli betatt av roser, og jeg er spesiellt sjarmert av Austin- og Geschwind-roser. Ja, hvite roser er ekstra lekkert.

   Ha det godt!

   Slett
 15. Marie Derm, va va boom. She's a looker. Maybe it's the lighting, but that rose looks so vibrantly white.

  SvarSlett
  Svar
  1. :D She is a great rose! Light pink at start, turning vibrant white by age.

   Slett
 16. Väldigt fina bilder på vackra rosor. Det har varit en bra sommar för rosor i år. Har inte så många men när jag köper någon ny så blir det en Austin, numera.
  Ha det fint
  Helene

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, rosene trives tydelig med varme og tørke. Det finnes så mye fint i roseverdenen, så jeg slutter aldri å ønske meg nye.
   Ha en fin uke!
   Irene

   Slett
 17. I can almost smell the fragrance from here, and I love the pictures with the raindrops still clinging to the flowers!

  SvarSlett
  Svar
  1. The fragrance is strong, I can tell. Thank you :)

   Slett
 18. Hej Villrose!
  Så vackra rosor, här har de slutat blomma.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Marika!
   Tusen takk! Her er det alltid knopper på gang til den slemme frosten setter stopp...
   Ha det godt!

   Slett