onsdag 18. august 2021

Joda. Roser, klematis, liljer og sommerblomster byr på blomstring fortsatt.

Noen av rosene som har hatt en pause, har begynt å "røre" på seg igjen. Her er det vel en lang gren av bourbon-rosen 'Louise Odier' som er kommet i blomst.


Jeg plantet Austin-rosen 'Tottering-By-Gently' i vår. Nå gjenblomstrer søtnosen med de enkle, gule blomstene-


'Brother Cadfael' gir seg aldri. Trosser barfrostvintre, styrtregn og hva det skal være. Har hengt med i hagen i 13 år.


Her er en av klematisene jeg ikke fikk fotografert sist, i styrtregnet. Den livskraftige Clematis viticella 'Kermesina'. Svinger seg høyt oppe i en stor busk.


Her er en noe mer beskjeden staudeklematis.


Men hva i all verden har skjedd her? Dette minner mistenkelig om Rucbeckia hirta 'Sahara', som jeg sådde og plantet her i fjor. Har ikke sådd denne sorten i år. Marit; Har ikke du opplevd noe lignende?
Fornøyd jeg, med at sommerblomstene overlever eller sår seg selv.

 

Dagliljen, Hemerocallis 'Eleonore' er fotomodell hvert år på denne tiden. Hun er så vakker og frodig, og en av de siste til å blomstre. Noen høstfloks har sneket seg med i bakgrunnen.


Nye liljer kommer i blomst omtrent daglig. Her er en fylt orientalsk lilje i Roselily-serien. Ikke helt sikker på hvem av dem, da de er så like.


Her er en ivrig humle på vei inn i en løvemunn. Jeg må alltid så løvemunn, og denne hvite er sorten Antirrhinum majus 'Royal Bride'. Løvemunn sår seg forresten selv, og noen overlever også vinteren ute.

 

En underskjønn stor georgine (Dahlia) bor i den største krukken på terrassen. Navnet er 'Diana's Memory'.

Holder ikke på i hagen til ti-tiden om kvelden lenger. Da er det vel mørkt...


Deler hos

My Corner of the World
TrädgårdsFägring
Saturday's Critters

 


 

27 kommentarer:

 1. Nydelige 'Louise Odier'. Ja, de selvsår seg så det holder, og jeg har også mange frøplanter som blomstrer nå. Den har blitt "flerårig" her, så det må kalles en staude og ikke ettårig som det står på frøposen. Flotte liljer og dahlia. Nei, nå nytter det ikke å holde på i hagen langt utover kvelden mer, for kl. 22 er det mørkt her. The winter is coming... :(

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt topp hvis den er blitt flerårig. Trenger noe som blomstrer frodig der nå. Og holder mindre velkomne ugress unna. Tusen takk!
   Ikke nevn det...

   Slett
 2. Beautiful! In my balcony I have some flowers, but roses I could not keep more than one season, so I abandoned the idea.
  Do you have any tips for me?
  Happy WW and a fine week!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you! It depends what climate you got. Here, we need a large, deep pot to keep the roses alive. And frost hardy roses. I have tried several times in containers, and this is the only way that works for me. In the garden I have to dig deep, and water well when planted. Fertilize three times before July, and nothing after. Good luck!
   Have a great week!

   Slett
 3. Wundervolle Blüten....ein herrlicher Sommermix.
  LG. Karin M.

  SvarSlett
 4. Så mange fine roser og liljer som blomstrer i hagen din nå i august.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Færre enn i juli - men likevel :)

   Ha det godt!

   Slett
 5. Ja, det bliver tidligt mørkt nu, men hvor er det dejligt med alle sensommerens blomster!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Fargene og lyset er flott nå, ja :)
   /Irene

   Slett
 6. Hej Irene!
  Vackert med så mycket som blommar. Har sått Sahara i år och den är riktigt fin. Har en lilja Roselily Annika som har blommat så fint, men de senaste åren har blommorna inte vecklat ut sig. Har flera Viticella klematis och en som blommar senare än de andra. Den har fått tag i en gren i krikonträdet och svingar sig högt upp. Nu blir det en kamp tillsammans med Summer snow. Vilken växtkraft det är i dem bägge,
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Marika!
   Takker! Ja, det er fine nyanser i 'Sahara'. Det var rart med Roselily Annika. Har hatt den også i en del år, og den har aldri hatt problemer. Den på bildet tror jeg nå er 'Isabella'. Det er jo riktig bra med klematis som kjemper om å være størst og mest blomsterrik :) Et under at de klarer å vokse opp fra 20 cm til mange meter hver sommer!
   Ha det fint!
   /Irene

   Slett
 7. Vakre bilder av nydelige blomster! Takk for at du deler! Jovisst er det mye blomstring fremdeles! Her blomstrer klematis og kaprifol. Og ikke minst hortensia og syrinhortensia. Og så blomkarsen. DEn er en deilig sensommerblomst som blomstrer helt til frosten tar den. Det er mye å glede seg over i hagen fremdeles,heldigvis :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for hyggelig kommentar :) Fint med klatreplanter nå, ja, og absolutt syrinhortensia. Blomkarsen har jo sensommerfarger og er frodig som få. Ja, vi kan fortsatt glede oss!

   Slett
 8. These are wonderful late summer blooms!
  I am particularly enthusiastic about the play of colors of the Hemerocallis 'Eleonore'!
  All the best from Austria,
  Traude
  https://rostrose.blogspot.com/2021/08/tagesausflug-in-die-wachau-von-romern.html

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you so much!
   It's a very lovely sort :)
   Greetings from Norway
   /Irene

   Slett
 9. Den första rosen var så fin i sin enkelhet. Och du har mycket som blommar fortfarande. Det är samma här men liljorna börjar ge sig. Rudbeckior är perenner men sorter som 'Sahara' är inte härdiga hos oss egentligen. Sen kan man ha tur att de överlever milda vintrar, det har de gjort hos mig, eller frösår sig. Den gångna vintern försvann precis alla sorter hos mig.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Vakker rose, som dessverre har lett for å få svartflekk. Har noen riktig sene liljearter og -sorter som kommer utover nå. Det morsomme er at sommerblomst-rudbeckiaene overlevde denne harde vinteren, hvor flere hardføre planter fikk seg en knekk.

   Ha det fint!
   /Irene

   Slett
 10. Hello
  I am sure the bees are happy with all your pretty blooms. Love the color and beautiful flowers.
  Thank you for linking up and sharing your post. Have a great day and a happy new week!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello,
   They are very happy and buzzy :) Thank you!
   Happy Sunday, and have a lovely new week!
   /Irene

   Slett
 11. Excellent shots of these beautiful flowers.

  My latest post:
  https://craniumbolts.blogspot.com/2021/08/off-season-visit-to-hoskote.html

  SvarSlett
 12. Your flowers are so beautiful to see. I always feel the way to one's heart is through a rose. They are such precious blooms no one can resist.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you! Oh, that's so true :)
   /Irene

   Slett
 13. Fabulous flowers--they always make me smile. These are some amazing colors. And, yes, I have had flowers come up that I was sure I didn't plant, but definitely enjoyed them nonetheless :)

  Thanks for sharing your link at My Corner of the World this week!

  SvarSlett
  Svar
  1. :)
   Bonus plants certainly are enjoyable too.
   Thanks for hosting!

   Slett
 14. så mycket vackert att se hos dig :)

  SvarSlett