onsdag 11. august 2021

Klematis i mange nyanser, og mer hageliv

 

Her er et utvalg av de klematisene som blomstrer i hagen nå. Noen vokser så høyt, at jeg orket ikke trykke meg inn i det klissvåte rosekrattet for å få tak i dem etter tordenværet med påfølgende styrtregn i dag. Mange sorter kan synes like, men nyanseforskjellene kommer fram når de settes sammen.

På bildet er den mørke øverst til venstre Clematis 'Romantika', og den i midten Clematis viticella 'Black Prince'. Den rosa helt øverst til venstre er Cl. 'Princess Diana'. I midten til høyre har vi Cl. 'Ville de Lyon', og den røde under der tror jeg er Cl. 'Madame Julia Correvon'. Den hvite er Cl. 'Summer Snow'. De tre blå er viticella-sorter, men jeg finner ikke lappene i farta.


Svarttrosten (Turdus merula) passer på reviret sitt (= hagen min) fortsatt. Den har vært veldig stresset i det siste, og lager konstant høye pippelyder. Uvisst hvorfor.Clematis 'Ville de Lyon' blomstrer fint i rosebuen. Nå har rosene her en pause, men et par av dem kommer nok tilbake i slutten av måneden.Liljen 'Tiger Babies' får også lurt seg med. Liker veldig godt denne varianten av tigerliljer.


Vet ikke om det er en romanse som foregår her, men dette er i alle fall Clematis 'Romantika'. En av mine favorittsorter, dette.

Noen klematissorter er ferdige med blomstringen for lenge siden. Andre er ikke riktig kommet i gang ennå. Atter andre tar seg en "pause" i år. Sånn er det i klematisverdenen. Når man har mange, er det nesten alltid noen som blomstrer 😀.

 

Deler hos

My Corner of the World 

Saturday's Critters 

TrädgårdsFägring

29 kommentarer:

 1. Så mange fine du har! Jeg har flere av de du nevner, og de er en glede å ha i hagen nå på sensommeren. Her kom det ikke en dråpe i dag, men det var veldig varmt.
  Jeg har en multiblue som har klatret opp minst 2,5 meter opp i syrinen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker! De er til stor glede nå, det er helt sikkert! Helt plutselig, ut av det blå braket det løs. Etterfulgt av en god del dråper.
   Ja, Multiblue er en veldig flott sort som jeg har god erfaring med :)

   Slett
  2. Så spesielt da. Lyn fra klar himmel? :)

   Slett
  3. Virket nesten sånn, men det bygget seg nok opp noen bygeskyer i periferien, som plutselig blåste inn.

   Slett
 2. You have a beautiful garden filled with beautiful flowers. I'm guessing the bird is trying to tell you something or he's ready for mating season? They usually don't say much until it's mating season.

  Thank you for joining the Wordless Wednesday Blog Hop.

  Have a fabulous Wordless Wednesday and rest of the week. ♥

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you so much! The mating season is passed long time ago, so it can't be that. It's frustrating not to understand what he tries to tell.

   Thanks for hosting! Have a great week/weekend!

   Slett
 3. Jeg tror jeg må kjøpe meg noen klematris som blomstrer utover sensommeren. Alle mine blomster er liksom ferdige for sesongen. Nå er det bare innhøsting i drivhuset som står igjen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det må du! Italia-klematis (Viticella) er absolutt å stole på. Innhøsting er gøy det, altså, men en må jo ha noe fint å se på også.

   Slett
 4. I seem to never put flowers in a vase, as there would be less to see in the gardens. I have lots of empty vases now holding twigs and dried grasses. A nice trade off. Beautiful photos. The only way my clematis grow that well are the ones in pots that are watered more often.

  SvarSlett
  Svar
  1. I don't put flowers in vases too often, Even if I can "afford" it now. Dried grasses is nice too. Thank you! When I dig a deep hole, and water well, they grow nicely.

   Slett
 5. Vilken härlig bild med klematismixen. Och jag noterar Romantica och Black Prince för de gillade jag i dina bilder. Ljusa har jag flera av. Tiger Babies är en jättefin lilja och här har den delat sig och blivit betydligt fler - jag gillar :)

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Flotte sorter, ja. Black Prince er blitt kjempestor. Den vokser rundt i en gammel duftskjærsmin og deretter over drivhustaket. Gleder meg til Tiger Babies blir fler :)
   Ha det fint!
   /Irene

   Slett
 6. Hei! Klematis er så vakre. Det er morsomt å se blomster som klatrer. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Klematis er fantastiske planter som man bare må ha. Liker veldig godt klatreplanter!
   Ha det godt!
   /Irene

   Slett
 7. Hej!Så många fina Clematis nu blir jag lockad till att köpa mig någon fler för de är verkligen så vackra.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Takker:) Så gøy at jeg klarte å lokke deg. Men de er jo virkelig fine å ha i hagen! Ha det godt!
   /Irene

   Slett
 8. Hello,
  The mix of clematis blooms is lovely. Your garden and blooms are lovely, the clematis is one of my favorite plants.
  Your Blackbird is pretty too, maybe they are warning another bird to stay away. Thank you for linking up and sharing your post. Take care, have a happy weekend.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello,
   Thank you! After roses, Clematis are my favorites.
   I hope it is just warning other birds. Have a great weekend!
   /Irene

   Slett
 9. Your garden has beautiful flowers. I like the first image and so nice to see the Blackbird.

  SvarSlett
  Svar
  1. Than you. This Blckbird stay in our garden all year. It "owns" the cherry tree.

   Slett
 10. Jeg har bare en Jackmanii, men den er veldig flott i år. Gullklematis av alle døde i vinter. Det må ha vært kombinasjon av ekstremt fuktig jord og barfrost. Syns summer snow er så flott, så den vil jeg ha meg. Den blir vel ufattelig svær?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jackmanii-sorter er supre! Barfrosten var jo slem i vinter. Ja, Summer Snow blir ufattelig svær :) Må ha plass til å utfolde seg. Jeg har en i bunnen av en skråning, og den blomstrer nå over hele skråningen og litt til.

   Slett
 11. There are several colors and type of clematis in our new garden and I am so pleased to see them all!
  Such a pretty tiger lily you have.

  Thanks for sharing your link at My Corner of the World this week!

  SvarSlett
  Svar
  1. You are lucky to see them :) Thank you.
   Have a lovely week!

   Slett
 12. Hej Irene!
  Viken samling fina klematis. Jag blev överraskad att min Summer snow och en Viticella klematis har klättrat ända upp till toppen av mitt krikonträd. De verkar tävla om vem som kan breda ut sig mest. Din lilja är en skönhet.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Marika!
   Takk, takk! Det blir litt av en konkurranse! Både Summer Snow og visse Viticella-sorter er utrolig livskraftige.
   Ha det finy!
   /Irene

   Slett
 13. Tror jeg så Romantica på salg forrige helg, nå må jeg tilbake til det hagesenteret. Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Det må du, så klart :) En sort jeg ikke vil være foruten. Ha det godt!
   /Irene

   Slett
 14. Your Clematis are beautiful! I have one too, a purple one. But she is very shy, flowers not every year. I am always very pleased when she shows up :)
  Petra

  SvarSlett