onsdag 29. september 2021

Regnet kom. Rar klematissesong og vakre roser.

 


'Marietta', en stilkrose fra Tantau (lansert i 2018), er full av vann i dag. En meget vakker og velduftende "luksusrose". Unner meg slike en gang i blant, vel vitende om at de kanskje ikke blir så gamle i hagen her, eller utvikler seg som man ønsker.

En merkelig klematissesong har det vært. Først nå, mot slutten av september, er 'Blektiny Aniol' aka 'Blue Angel' kommet i blomst. Har virkelig lurt på hvor den ble av. 'Polish Spirit', 'Mikelite' og 'Purpurea Plena Elegans' blomstrer uvanlig sent. Viticella-klematis blomstrer riktignok senere enn mange andre, men kommer gjerne på sensommeren, ikke høsten! Storblomstrede 'Ville de Lyon', derimot, har blomstret i ett kjør hele sommeren, og holder på ennå. Forstå det den som kan.


'Marietta' rett før regnet kom. Jeg er i full gang med å legge ned tulipanløk, narsissløk og annet, og ser at jorda er skikkelig tørr langt ned. I går kveld og i natt, kom endelig septemberregnet, og det skal regne resten av uka. Plantene trengte det åpenbart. Selv furuene har kastet drøssevis av nåler i det siste.

 

En av de flotteste Austin-rosene, 'Queen of Sweden' klarer seg i regnet. Oppadvendte, vakre blomster på den. Dufter gjør selvfølgelig denne også.

 


Ute i hagen i dag, så jeg at en av de aller siste dagliljeblomstene (Hemerocallis  'Eleonore') hadde funnet sammen med en høstfloks (Phlox paniculata 'Sherbet Blend'). Høstfloksen har også blomstret ekstra lenge denne sesongen.

Ja, det spørs hvordan det står til med blomstringen i hagen når ei uke med regn er over.

Deler hos

25 kommentarer:

 1. Så merkelig med dine clematis, for her har de blomstret som de pleier. Stilkroser er så vakre, men her overlever de kun hvis de står i drivhus om vinteren. Ja, høstphlix har blomstret ekstra lenge i pr, og det skyldes nok det flotte været vi har hatt i sommer og høst. Her bltter regnet ed nå, og etter en uke med regn er det nok ikke mye som er så pent mer nei...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg skjønner ingenting av det klematisene driver med. Det er ikke akkurat stilkroser jeg satser på, men noen sniker seg inn likevel ;) De får holde ut så lenge de kan. Blir nok mer "heng" om en ukes tid.

   Slett
 2. Beautiful flowers. They make a garden more beautiful.

  Thank you for joining the Wordless Wednesday Blog Hop.

  Have a fabulous Wordless Wednesday. ♥

  SvarSlett
  Svar
  1. Thanks a lot! They certainly do :)
   Have a great day!

   Slett
 3. hej! Jag fotograferade en ros idag som liknar din 'Marietta' men vet inte om det är samma. Dock hade även min variant regndroppar på sig. :) Ja, det var en regnväderspromenad. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, det var et moromt sammentreff :) Kanskje samme? I dag ble det vandring i regnet, ja.

   Slett
 4. Hej Irene!
  Så fint med både rosor och klematis i blom. Har haft både Summer snow och en Viticella klematis som blommat fram till nu, men nu är det över för i år. Rosorna gav också upp för ett tag sedan. Dina rosor är riktiga skönheter.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Marika!
   Ja, noen roser holder på helt til frosten setter punktum. Enkelte år kan første frost komme allerede i september, men i år er høsten mild så langt. Takk! Ja, noen skjønnheter har man jo :)
   Ha det fint!
   Irene

   Slett
 5. Tusen takk for nydelige blomsterbilder! :)

  SvarSlett
 6. Schöne Blumenfotos...
  Bei uns ist die Clematis schon länger verblüht.
  LG. Karin M.

  SvarSlett
  Svar
  1. Danke schön :)
   Die Clematis war sehr verspätet.
   /Irene

   Slett
 7. Det har vært en litt rar sommer med tanke på blomstring med tanke på mange planter hos oss. Noe tidligere enn vanlig, andre sent. Tilskriver det den siste vinteren.
  Vakre clematis og rose bilder!
  Ha en fin helg/Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, hard vinter og uvanlig kald og våt mai, gjorde nok at en del kom i ulage.
   Tusen takk :)
   God helg fra
   Irene

   Slett
 8. Hello,:=) Beautiful array of lovely flowers. The conditions have been the same in Portugal, one day sunny, the next rain, one week cold, the next hot. As autumn has arrived the weather is colder early morning and late afternoon.Good luck with your bulbs, I hope you get a fine display of Tulips, and Narcissism in Spring.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello :)
   Thanks a lot! The autumn is very mild so far. Some years we have had frost at night already in September, but not this year! I am sure there will be a beautiful display in April/May :)

   Slett
 9. Flera av mina klematisar är flyttade i år så jag har inte tänkt på om de blommar som vanligt eller ej. Gurnsey Cream blommade för första gången och det är jag glad för. Din ljusblå med all blomningen är ljvulig.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Guernsey Cream er utrolig lekker! Den blomstret tidlig hos meg. Blektiny Aniol er en fin og frodig sort. Liker spesielt godt at den sender en gren rundt i en dvergsyrin, og blomstrer der etter at syrinen er ferdig :)

   Ha det fint!
   /Irene

   Slett
 10. So pretty! I can't wait for mine to bloom :)

  Thanks for sharing your link at My Corner of the World this week!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thanks! I guess they are coming soon :)

   Slett
 11. Beautiful clematis blooms and lovely roses. Thanks for joining in Garden Affair.

  SvarSlett