torsdag 16. september 2021

Stappfull drivhusplatting, stålklematis (tror jeg) og litt nytt

 På drivhusplattingen vokser alt fra Dahlia og oppstammede roser, til bønner, sukkererter og asparges i pallekarmer. Ja, det blomster godt fortsatt.


En fargesterk georgine (Dahlia) som jeg fikk i presang tidligere i sommer bor i en bøtte.


Sommerriddersporene (Consolida ajacis) har blomstret siden juni. Lette å så!


Jeg har flere stålklematis, staudeklematis og stivklematis i hagen. Dette er klematis som ikke klatrer, men trenger litt støtte. Kjempeglad i dem. Mener den over er en stålklematis (Clematis integrifolia). Trodde egentlig den blomstret tidligere, men oppdaget den plutselig i dag. Rettelse: Snille Carina har hjulpet meg å identifisere den til Clematis tubulosa 'Cassandra'!Var på et nydelig gartneri her forleden. Planter og ting så vakkert presentert at man ble nesten målløs. Utvalget av alunrot (Heuchera) på Dyhre gård og gartneri var mer enn utmerket, så noen fikk bli med hjem. Sortene her er Heuchera 'Black Pearl', med blanke sorte blader i forgrunnen, og 'Rose Quartz' bak, med den utrolige lysegrå fargen.

Ellers går dagene fortsatt med til planting, klipping og høsting. Ønsker god helg, litt på forskudd!
 
Deler hos

27 kommentarer:

 1. Hei! Her blomstrer det også masse. Vakker blåfarge på klematisen. Dyhre gartner er en opplevelse. Er innom to-tre ganger i året. Jeg kjøpte noen alunrot. God helg! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Takk! Ja, man må si seg fornøyd med blomstringen i år. Skjønner godt at du må innom der, ja. Så vakkert! Ha det fint!
   /Irene

   Slett
 2. Hvilket flot og eksotisk drivhus! Fint du kan dyrke alt i bøtter - selv asparges! Håber du nyder gode pauser midt i "junglen"!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå er bildet tatt på betongplattingen utenfor drivhuset! Det er plassert oppå garasjen, på en 35 kvm platting. Fra en øde plass, er det etterhvert blitt enormt mye eksotisk i krukker og kar. Og grønnsaker i pallekarmer. Blant annet asparges. Det blir ikke så altfor mange pauser...
   /Irene

   Slett
 3. Det gartneriet har jeg aldri vært i og der må jeg få tatt en tur dit til neste år.
  Så flott jungel du har hos deg! Mine Clematis integrifolia er avblomstret for lenge siden.

  SvarSlett
  Svar
  1. Verd en utflukt, ja!
   Takk! ja, jeg er jo et jungelmenneske ;)Ja, det var derfor jeg stusset. Har Cl. integrifolia på samme sted, men nå har antageliggvis kunnskapsrike Carina nedefor her oppklart mysteriet!

   Slett
 4. Hej Irene!
  Vilken härlig bild med alla vackra färger och växter. Där kan man sitta och njuta mitt i allt vackert. De två heuchera du nämner, skulle jag gärna haft men de var slut i webbshopen, men det blev en hel del andra. Skall plantera idag.
  Trevlig helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Marika!
   Tusen takk :) Ja, man kan det, så nå må jeg få satt meg ned før det er for sent. Ja, de er lekre, men det finnes jo så utrolig mange andre flotte.
   Ha det godt!
   /Irene

   Slett
 5. Vilken härlig bild - den första :) Och Dyhre vore en lagom liten omväg på vägen till eller från Oslo :)

  Klematisen är jättefin men det är en sort av någon av arterna Clematis heracleifolia eller C. tubulosa - det finns ett antal namnsorter av dem. De blommar nu och vissa doftar :) Den som blommar mest hos mig nu är C. tubulosa 'Cassandra' som är väldigt lik din.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :) Man elsker jo gartnerier med stort og uvanlig utvalg, men når det i tillegg er så estetisk og kreativt presentert - så er det verd en liten omveg.
   'Cassandra', du; her ringer det en liten bjelle... Skal ut og sniffe! Det vokser en Cl. integrifolia samme sted, som har blomstret tidligere i sommer, derfor ble jeg så forvirret. Når jeg tenker meg om, er ganske sikker på at jeg har bestilt og plantet en Cl. tubulosa 'Cassandra' nettopp der. Så bra å ha kunnskapsrike lesere av bloggen! Hjertelig takk for oppklaringen :)

   Ha det godt!
   /Irene

   Slett
 6. Så bra at du fikk det riktige navnet! :)
  Vi hagenerder må jo ha det så klart!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp :D
   Hagenerder fornekter seg ikke. Blir småtussete av manglende stålkontroll på plantene ;)

   Slett
 7. ...you have some lovely selections in your garden.

  SvarSlett
 8. Har tenkt å få meg sånne klematis som ikke klatrer, og det ser jeg at jeg må. Så fin den var! Georginene er flotte for tida! Sommerridderspore visste jeg ikke om, men det høres ut som kjekke planter!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det må du! Ja, godt at vi har georginene nå. Jeg har ikke prøvd sommerridderspore før, men de er veldig greie å ha med å gjøre, så de skal såes neste år også.

   Slett
 9. Still blooming summer in your conservatory! I have tried many rarer Heuchera varieties, but they disappear every time. Only Palace Purple grows year after year. As to not climbing Clematis, I would like to recommend C Petit Faucon (small hawk) and C recta ”Atropurpurea’.

  SvarSlett
  Svar
  1. It is! This hard winter, some of my Heucheras disappeared, so I had to by some new... I sowed Palace Purple many years ago, and still have the plants. I have noticed Cl. Petit Faucon. Looks lovely! I have got Cl. recta 'Atropurpurea', which is one of my favorites.

   Slett
 10. Your photos are just stunning. A beautiful garden.

  SvarSlett
 11. Beautiful garden. Gorgeous dahlia. Have a wonderful week.

  SvarSlett
 12. I like your garden very much and come right away to thank you for your comment and visit to my nature website which I share with another nature friend but we write our words here separately. The anvil is always under it. Wish you also a beautiful new week.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you! You have a nice webside. Have a wonderful week!

   Slett
 13. Wonderful garden.
  Beautiful photos!

  SvarSlett
 14. Stunning blooms, I love Dahlia . Thanks for joining in Garden affair.

  SvarSlett