onsdag 8. juni 2022

Siste tulipaner, lykkelige bier, og vakker sang!


 

En kjølig mai, og start på juni, gjorde tulipansesongen ekstra lang. Nå er det bare noen sentblomstrende sorter igjen. Øverst her er Triumph-blandingen 'My Favorite Topping'.Utsikten fra arbeidsrommet om våren og forsommeren. I forgrunnen tulipanen 'Ballade'. I bakgrunnen Epletrebedet.Biene er spesielt begeistret for trepeonen Paeonia rockii.Utsikten på nedre plan fra en litt annen vinkel.

Nærstudium av en annen tulipanfavoritt like før den gir seg for sesongen. Tulipan 'Happy Generation'. Legg merke til detaljen med en tynn hvit kant på bladene.Hagen på øvre plan akkurat nå. Nyklipt dvergschnauzer slapper av på gresset.Vakreste peonen 'Claire de Lune'. Mener denne er en krysning av svovelpeon og silkepeon, om jeg ikke tar helt feil.Kong Neptun vokter over pinseliljer og "hvite dupper" (Ranunculus aconitifolius) i det hvite bedet.

Til sist kommer en lydfil. Måltrosten (Turdus philomelus) bidrar med vakker sang både seint og tidlig like ved hagen. Man hører suset fra elven og fossen nedenfor eiendommen i bakgrunnen.
Opptaket er gjort like før midnatt:
Deler hos

34 kommentarer:

 1. Beautiful. I absolutely marveled at nature’s beauty. Regine
  www.rsrue.blogspot.com

  SvarSlett
 2. Her var det mye flott på en gang! Nyklipte hunder er veldig søte. Tulipaner med hvite striper på bladene er så fine. Jeg har hatt noen av de jeg også, en de blir borte etter noen sesonger.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker! Absolutt søte :) Ja, de med kantstriper er ekstra fine. Bare et fåtall kommer tilbake, men sånn er det jo.

   Slett
 3. Hej Irene!
  Fina tulpaner, här har de blommat klart för i år. Pionerna är vackra och Kung Neptun ser ut att trivas.
  Härlig ljudfilm, finns det något skönare än vacker fågelsång.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Marika!
   Tusen takk. Nå er det ikke mange tulipaner igjen. Neptun trives visst bar i det hvite bedet :) (Han har flyttet litt rundt). Fuglesangen er intens og fantastisk for tiden.
   Ha det godt!
   /Irene

   Slett
 4. Dejlige tulipaner i skønne farver og mønstre! Dine billeder er så smukke og tulipanerne står så flot i alt det grønne. Også dejlig fuglesang i mørket!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, takk! Ja, det grønne er en fin bakgrunn for alt det fargerike blomstrende. Det er en helt egen stemning med fuglesang når mørket senker seg.
   /Irene

   Slett
 5. Hei.
  Nydelige bilder. Tulipanene har blomstret ferdig her for i år. Bilde av kong neptun og hvite dupper falt helt i min smak. Ble sittende og se litt på det.
  Ha det godt.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Tusen takk. Veldig hyggelig å høre :) Får jo bare mer og mer sans for hvite blomster. De lyser jo!
   Ha det fint.
   /Irene

   Slett
 6. Svar
  1. Ja, vi som har hage må legge til rette for biene :)

   Slett
 7. Tænk at du har tulipaner endnu. 'My Favorite Topping' har nogle meget specielle og smukke farver. Det er nogle fine udsigtsbilleder. Her fornemmer man rigtig havens frodighed. Og træerne danner smukke baggrunde for alle blomsterne.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, for det første har jeg både tidlige, middels tidlige og sene tulipaner. Kjølig vær har gjort tulipansesongen ekstra lang, og regnbyger har ikke slått dem ned. Tulipansesongen ble riktig bra i år. Tusen takk :) Skogen rundt skaper et fint bakteppe. Prøver jo å kombinere natur og kultur.
   /Irene

   Slett
 8. Claire de Lune är väldigt vacker men favoriten var den allra första tulpanen. Håller med om att de och mina rhododendron blommat länge i år. Kanske har det varit kyligt men det har gett lagom arbetstemperatur och det är skönt.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Passe arbeidstemperatur er også noe man setter stor pris på :)
   Ha det fint!
   /Irene

   Slett
 9. Hello,
  What a pretty garden, I am sure the bees are happy with all the lovely flowers. The tulips are beautiful. I love the cute dog. Thank you for linking up and sharing your post. Take care, enjoy your weekend.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello,
   Thanks a lot :) The bees and flowers are happy together. Have a lovely weekend!
   /Irene

   Slett
 10. Beautiful flowers. The white dog looks like a decorative item surrounded by the colors.

  best.... mae at maefood.blogspot.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you. May be I can hire the dog as a movable decoration element :) Have a great Sunday!
   /Irene

   Slett
 11. The video was nice to watch this morning. I love the sounds of the bird and water! Your flowers are so beautiful for early blooms!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thanks a lot. I always love listening to the birds singing. In May and June I take a walk with the dog into the forest every evening to enjoy them.

   Slett
 12. Se ve muy bien tu jardín. Saludos.

  SvarSlett
  Svar
  1. Muchísimas gracias. Una cálida bienvenida de la siguiente manera. Saludos.

   Slett
 13. Veldig søt den øverste tulipanen, ja, det er koselig med noen sentblomstrende, har en jeg også, som står i en krukke på nordsiden, der er det kaldere, og den blomstrer for fullt nå, mens de fleste andre er ferdigblomstrede. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den øverste står faktisk på norsiden. Nå er det bare noen ytterst få igjen. God kveld til deg!
   /Irene

   Slett
 14. Vilka härliga miljöer du visar från din trädgård. Riktigt fina och stämningsfulla!
  Även här blommade tulpanerna länge tack vare den kalla våren men nu är det över och man får se fram emot att annat tar över. Som pioner :) Din 'Claire de Lune' var väldigt vacker.

  Ha det gott! Ulrika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hjertelig takk :) Ja nå er det (heldigvis) mye annet som tar over. Med både regn og varme de siste dagene, kommer både roser, klematis og liljer, for eksempel.
   Ha det fint!
   /Irene

   Slett
 15. Gorgeous flowers! The time of tulips and daffodils has passed with us, now the roses are in full glory.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you :) Oh! Here, the rose season is just about starting.

   Slett