onsdag 29. juni 2022

Sommerregn

 
Etter en veldig tørr vår og forsommer, har det vært riktig varmt de siste dagene. Det har bygd seg opp noen skikkelige bygeskyer, og i går ble det plutselig så mørkt midt på dagen, at solcellelampene i hagen slo seg på. Med lyn og torden kom noen heftige regnskyll.


Ja, det bøttet ned så heftig, at vi ble bare stående og se på. Innefra, vel og merke. 


Noen steder flommet takrennene over. Se vanndråpene i lykkefundknoppene til høyre.


Etterpå hang både det ene og det andre Noe lå flatt, og store busker var godt bøyd. Jeg ble ikke ferdig med oppryddingen og oppstøttingen i dag. Her er det rosen 'Louise Odier' som ligger utover.


Alt i alt ser det ikke så aller verst ut nå etterpå. Det ble en god omgang vanning, kan man trygt si.
På buen vokser 'Constance Spry' på venstre side, og 'Valdemar' til høyre.
 

16 kommentarer:

 1. Ja, uværet traff deg veldig hardt ser det ut som. Det er kjedelig når hagen ser ut som den er "slaktet". Det er best å se på et sånt regnvær innefra ja :)
  Hvor mye regn fikk du?

  SvarSlett
  Svar
  1. "Himmelens sluser åpnet seg". Har ikke nedbørmåler selv, men det kom ca 30 mm på den offisielle måleren noen km herfra.

   Slett
 2. Hej Irene!
  Värmen fortsätter hos oss, tror att det har regnat i natt. Det är tråkigt att det regnar så hårt så blommorna böjer sig och blir förstörda. Du har en hel del rosor. Såg att några av mina pioner har böjt sig. Vill gärna njuta av dem ett tag till.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Marika!
   Ja, det ble litt voldsomt denne ganger. Ble skade på veier etc. Har litt roser, ja :) Har ingen store silkepeoner i blomst nå, men i nabolaget ligger de flatt utover. Ergelig når hard nedbør ødelegger peonblomstringen.
   Ha det godt!
   /Irene

   Slett
 3. Det så ut som en skikkelig regnskur ja. Håper rosene kommer seg igjen. Ser nydelige ut likevel. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ble mye vann på kort tid, ja. De fleste klarer seg heldigvis. Tusen takk!
   /Irene

   Slett
 4. Synes du ikke det er himla deilig at det flommer ned fra himmelen? Vi har heldigvis fått over 40mm. Det er det lenge siden sist. Det skumle er jo at er det for tørt, kan mye vann ødelegge. Vi gikk heldigvis runden med oppstammingsbøyler dagen før. Noen ganger har man flaks. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Vel - - - alt behøver ikke å komme på en gang! Bøyler var ikke tilstrekkelige denne gangen. Det var så heftig at mange veier har fått skader, utglidninger i skråninger og så videre. Ha det godt!
   /Irene

   Slett
 5. I've been having to water more often than in previous years, so buckets of rain sound good to me. Most days are in the 90's F, and it is miserable to be outside. I think your roses will perk up again with new vigor after the moisture.

  SvarSlett
  Svar
  1. It has been very dry until now, so I have had to water very often. We collect rainwater in buckets this time. The lawn is very happy, and the roses will raise again after the shock.

   Slett
 6. Vi trenger litt regn til tider så vi setter pris på solskinnet

  SvarSlett
  Svar
  1. Litt regn trenger vi, men en måneds nebør på et par timer blir litt mye.

   Slett
 7. Jeg tror nu nok det hele skal rette sig efter regnen, men selvfølgelig er man lidt bekymret når det vælter ned på den måde. Jeg ønsker dig tillykke med regnen og takker for fine billeder!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Jada, det meste reiser seg fint igjen. Men noen av buskene som akkurat sto på sitt fineste, fikk dessverre forkortet blomstringssesongen. Tusen takk :)
   /Irene

   Slett
 8. Muy bonitas tus rosas. Saludos.

  SvarSlett