onsdag 6. juli 2022

Roser, nesten bare roser

 

Stort frodigere enn dette her, kan det vel ikke bli. Øverst til venstre er 'Officinalis', så kommer 'Constance Spry' over buen, og møtes av 'Valdemar'. Nederst fra venstre er 'Tuscany', så et par Allium 'Giganteum', 'Weg der Sinne',  'The Lark Ascending' og 'Golden Wings'. Helt nederst sees 'Brother Cadfael' og 'Olivia Rose'.En av de vakreste synes jeg, er 'Jacqueline du Pre'. Fikk en del svartflekk på bladene i år, dessverre.Min absolutte favoritt er Geschwind-rosen 'Erinnerung an Brod'. I fjor ble bladene spist opp av noe elendighet. I år gikk det bedre.En som gjerne vil være med i hagen, er dvergschnauzeren Kalita. Til høyre ulike Heuchera, som jeg bruker som forgrunnsplante foran rosebedet. Sitrontimian, som skimtes bak, og markjordbær, er også utmerkede kantplanter 😊'Mme Plantier' (en alba-rose fra 1835), er fin nå. Klatrer i et rosetårn. I bakgrunnen,  'Louise Odier'.På nedre plan er det nå tid for de store ramblerne. 'Eurydice' (Geschwind, 1887) vokser over buen, med 'Constance Spry' under.


'Duchesse de Montebello', (gallica/chinensis-hybrid fra 1824), har jeg flere steder i hagen. Den blomstrer rikt både i sol og skygge.Hagens nest største rambler, etter 'Lykkefund', er 'Aennchen von Tharau' fra Geschwind i 1885.


Man har arrangert Rosenes dag i helgen. Mye styr, og ikke minst mye roser. Det ble mange rosebuketter etterpå.

35 kommentarer:

 1. Takk, da fikk jeg navn på rosen min, Louise Odier. Ja, du har mange roser, og det er veldig frodig hos deg :)
  Hunden din er også veldig søt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig :) Kan ikke nekte for det! Hunden min liker å høre det, og er ellers verdens mest kosete hund.

   Slett
 2. Så frodig hagen din er med alle rosene som blomstrer, Søt hund!

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Hyggelig med selskap i hagen :)
   Ha det godt!

   Slett
 3. Så utrolig fint og frodig! Og alle duftene kan man jo bare forestille seg :-)
  nefertiti

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker :) Det er en dufthage her, ja.
   /Irene

   Slett
 4. Hej Irene!
  Vilken fantastisk syn med alla fina rosor. Här fick jag tips på flera fina. Kan förstå att Kalita trivs.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Marika!
   Takker så mye. Fint å høre! Hun elsker å løpe rundt og snuse i hagen :) Vil alltid være med.
   Ha det fint!
   /Irene

   Slett
 5. Hei.
  Nydelig roseblomstring. Jacqueline du Pre er nydelig. Søt hund.
  Ha det godt.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Tusen takk. En riktig attraktiv sort, ja. Hun vet det :)
   Ha det godt!
   /Irene

   Slett
 6. Hello, :=) When I saw your rose post appear, I had to see it, as roses are my favourite flowers. Spectacular rose covered archway., it is very beautiful. Your garden is delightful, and the perfume must be heavenly. I also use strawberries for an edging plants.Your dog is so sweet, and I can imagine also very cuddly. I still miss mine.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello,
   Roses are no doubt my favorite flowers. Thanks a lot :) There is a perfume scent all over the garden. It's very smart to use strawberries as edging. She is extremely cuddly :) One will always miss a loved pet.

   Slett
 7. You have a beautiful garden. I would love to walk through your garden to enjoy the fragrance of the roses.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you so much. I would be delighted with your company in my garden :)

   Slett
 8. Hos Villrose forventer jeg masser af roser - og det er lige hvad jeg får! Det første billede er helt vidunderligt, og jeg kan næsten mærke duften her ved skærmen:) Det er dejlige roser du har og de ser ud som om de elsker din have. Også fine kantplanter du har i rosenbedene.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det gjør du rett i ;) Tusen takk! Mye duft i hagen, ja. Merkelig at de trives, for jeg har ikke gode forhold for roser: Mye skygge, og grunn steinjord. Men det er kalkrikt her, og det liker de jo.
   God helg!
   /Irene

   Slett
 9. Hei Irene!
  Jeg later som jeg ikke er så glad i roser. Det er en grunn til det, jeg får dem ikke til. Unntatt Lykkefund, Flammentanz + New Dawn + en til to til. Burde kanskje være fornøyd!!. Nå leter jeg etter Aischa. Umulig å få tak i. Skal være rask neste vår med å bestille. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Da får du dem jo til, da :D Ja, det er lurt å bestille attraktive sorter. Pleier å si at det finnes roser for alle forhold. Rett rose på rett plass er greia. Jeg har jo slett ikke rosevennlige fohold, men vil på død og liv dyrke dem likevel.
   Ha en flott helg!
   /Irene

   Slett
 10. Rosa på det nest øverste bildet, Jacqueline du Pre, ble min favoritt. Kontrasten med det mørkere senteret i rosen ser fantastisk ut :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, hun er en tiltrekkende og attraktiv rose! Lett å falle for de blafrende "øyenvippene".

   Slett
 11. Se ven preciosas tus rosas. Un beso.

  SvarSlett
  Svar
  1. ¡Muchos gracias! saludos a ti tambien

   Slett
 12. Oj, så många vackra rosor du har!! Jag har haft några av dem i min förra trädgård, bla Constance Spry som var en favorit, saknar den... Och Waldemar stod alltid på min önskelista men nu bor jag för smått tyvärr...

  Ha det gott!
  Gunilla

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, Constance Spry er plasskrevende, men utrolig flott! Valdemar fikk jeg tak i i fjor, så der er det vekstkraft. Heldigvis er det mye fint man kan ha med mindre plass også, men de store klatrerosene utgår.
   Ha det godt!
   /Irene

   Slett
 13. How beautiful and what a cute little dog! He makes the garden even prettier!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you so much! She loves to hear this :)

   Slett
 14. Hello,
  Love the cute dog. The roses are beautiful, lovely blooms and photos. Thank you for linking up and sharing your post. Take care, enjoy your weekend.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello,
   Thanks :) Have a great new week!
   /Irene

   Slett
 15. Jeg har aldri fått til roser, men i sommer har jeg prøvd meg igjen. Den ser litt dvask ut så det spørs om den ikke liker jorda den har fått hos meg.

  SvarSlett