tirsdag 1. november 2022

Inn i november

 


I dag kom de siste fuchsia'ene inn i drivhuset. Siden mildværet har holdt seg, har de hatt det fint ute. Nå måtte bare balkongkassene tas, for plutselig er det for sent. Fikk jo ryddet og vasket drivhuset som planlagt i forrige uke. 😁
Ute finnes jo høstblomstrende stauder. Planten jeg er vant til å kalle Sedum, men som nå heter Hylotelephium spectabile, eller oktoberbergknapp på norsk er her omfavnet av visnende dagliljeblader.Dekorative blader og ildrøde blomster, har fremdeles ildblomkarsen (Tropaeolum speciosum)

Nå er det varslet vått, vått og vått de nærmeste dagene. Glad jeg er ferdig med det meste av rydding, beskjæring og alt man ellers gjør i hagen om høsten.


Deler hos

26 kommentarer:

 1. Hello :=)
  All your November flowers are beautiful. I also have a fuchsia in the garden. It is a climber and stays outside all year as it's planted in the ground. I love the red flowering plant that has pretty leaves. Yes, the rain is coming, and you managed to get most of your potted plants inside. Well done! :=)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello,
   Thank you :) Lucky you! We have to take them in as they don't survive frost. The red one with pretty leaves also are kind of exotic. It freeze down every winter, and pops up every spring. I am very satisfied with the effort :)

   Slett
 2. En utrolig varm høst vi har hatt hittil i år. Bare å nyte før vinteren setter inn.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er faktisk ganske deilig. Må gjerne fortsette sånn :)

   Slett
 3. It's nice to have mild weather for so long. I love how that fire flower cress looks. It's very pretty.

  SvarSlett
  Svar
  1. Greatly appreciates prolonged mild weather. Wish it would continue! Thanks. It's a fascinating climbing plant.

   Slett
 4. Love your November flowers. How beautiful!

  Happy Wednesday 💐

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you so much.
   Have a lovely Wednesday!

   Slett
 5. Hej Irene!
  Jag skall försöka få min fuchsia att överleva, får börja med att ta in den från växthuset. Kärleksörten är fin, en växt som jag skaffat fler av, de blommar fint när mycket annat har gett upp. Den sista översatte jag till eldkrasse, den var mycket fin, tror inte jag sett den förut.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Marika!
   Ja, man prøver jo på det. Jeg har noen som har overlevd i mange år. Jeg har såvidt over 0 grader i drivhuset om vinteren. Må jo regne med litt svinn, men det har gått overraskende bra. Før overvintret jeg dem på et kaldt soverom. Ildblomkarsen (eldkrassen) er mest vanlig i milde Sørvest-Norge. Jeg forsøkte å plante den 4 ganger før den slo til. Men når den trives er den helt "ellevill", sprer seg og klatrer rundt overalt.
   Ha det godt!
   /Irene

   Slett
 6. Ja, den heter sedum i mitt hode også. Din er så flott, og de blomstrer veldig lenge. Fuchsia har jeg gitt opp å overvintre, for jeg har for mye annet å overvintre som det er.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kommer alltid til å hete Sedum :) Takk! Ja, du har litt annet å overvintre, du. Jeg eier ikke Kameliaskoger og annet snadder, så da blir det plass til noen Fuchsia. Synes det er hyggelig å ha noen gamle eksemplarer :)

   Slett
 7. Gorgeous floral images. I love fuscia but I'm afraid it doesn't do well at our house. We mustn't have the right exposure, or the summer heat and humidity may be too much for them.
  Thank you for sharing at https://image-in-ing.blogspot.com/2022/10/i-dont-see-one-of-these-very-often.html

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you! I think Fuchsia prefer some shade to thrive.
   Thanks for hosting :)

   Slett
 8. Nydelig Ildblomkarse, står på listen min, men har ikke fått somlet meg til å gjøre noe med det foreløpig. I år har jeg vært veldig flink og nesten ikke kjøpt noe nytt. :D Ha en fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Husk å grave den langt ned når du får den. Ja, da har du vært flink! God natt fra
   Irene

   Slett
 9. Hei! Det har vært utrolig mildt så langt. Det har vært frost, men den har ikke rasert hagen. På et lunt sted blomstrer såvidt blomkarsen. Hos deg er det enda mer "sommer". Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Nå blir det litt mindre sommer hver dag, selv om det er mildt. Akkurat som plantene vil hvile nå,
   Ha det godt!
   /Irene

   Slett
 10. Det er dejligt at have haven gjort klar til vinter, og det lyder som om du er næsten færdig. Din ildblomkarse er meget dekorativ. Den er helt ukendt for mig.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Akkurat det er godt! Bare et par potteroser igjen, som skal inn i drivhuset nå. Den er spesiell, og litt eksotisk.
   /Irene

   Slett
 11. Vackra färger och visst kan vi ha blomning nu :) Det låter som vädret här... ..men jag har inte fått in fuchsior och annat. Har till och med en skottkärra stående med uppgrävda buskar - suck!

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker! Ja, det kan vi ha :) Jeg måtte bare bli ferdig med å få inn alt, for vi skal snart reise bort noen uker. Stakkars deg - - - Det kan være litt tungt å bl ferdig med alt før snøen faller.
   Ha det godt!
   /irene

   Slett