onsdag 26. oktober 2022

Soler i tåkeheimen

 

Lodnesolhatten, Rudbeckia hirta 'Cherry Brandy' lyser opp på sin måte. Det er gråvær, men så mildt at jeg ikke har tatt inn alt av eksotiske planter ennå. Det dippet ned i 0 grader et par netter, men flere av georginene står fortsatt ute.En som i hvert fall ikke har tenkt å gi seg, er rosen 'Crown Princess Margareta'Lyse opp gjør også Acer palmatum 'Trompenburg'Under treet møtes blader i ulike farger og fasonger. Lønnebladet har falt oppå en Euphorbia som har sådd seg selv. Den må jeg huske på å flytte, for jeg vil ikke at den skal forstyrre hundetannliljene som vokser her..Rosen 'Cerise Flower Circus' hadde en voldsom blomstring i sommer. Nå vil den blomstre igjen, og kommer med mange knopper. I høstmørket blir fargen annerledes enn i de lange, lyse sommerdagene.Trodde aldri høstormedruen (Actaea simplex  'Pink Spike') ville blomstre i år. Den hadde nesten forsvunnet under en klatrehortensia. Men her er den, med sin karakteristiske og intense duft.Purpursolhatten (Echinacea purpurea) vil også fortsette å blomstre. Det har jeg ingenting imot!
I dag ble jeg helt ferdig med å legge løker. Men drivhuset er ikke tatt. I morgen, i morgen...


Deler hos
My Corner of the World
TrädgårdsFägring


18 kommentarer:

 1. Flotte soler og flotte lønner. Hyggelig med roseblomstring og de staudene som fortsatt blomstrer hos deg. Vi er heldige som fortsatt har det så mildt. Ja, i morgen er det atter en dag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, hyggelig er det. Blir rett og slett ikke lei av å ha det mildt. Så får vi se...

   Slett
 2. Todo se ve muy bonito. Saludos.

  SvarSlett
 3. Hej Irene!
  Du har mycket fint som blommar fortfarande. Höstsilveraxet brukar vara sen att blomma. I år har mina inte blommat alls. Har provat att flytta på dem, får göra det igen.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Marika!
   Takk! Ja, med det milde været er det jo noen som bare fortsetter. Høstormedruen er enda senere enn vanlig. Hjelper ofte å flytte dem, ja. Ha det fint!
   /irene

   Slett
 4. Ja, det er et utrolig mildt og lunt efterår vi har for tiden, og det giver en god forlængelse af sæsonen. Det er skønne billeder du har taget, sommer og høst på samme tid!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er faktisk behagelig temperatur ute! Ja, nesten som høst og sommer på samme tid :) Tusen takk!
   /Irene

   Slett
 5. flowers and red leaves that are just as beautiful

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you! A beautiful time of the year.

   Slett
 6. Der mangler ikke farver i din have, både blomster og blade lyser. Jeg er næsten mest imponeret over rosen, det er en hel buket af velformede blomster og knopper der er på stilken.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Crown Princess Margareta er en imponerende rose med store blomsterklaser. Kanskje særlig sent i sesongen.
   /Irene

   Slett
 7. Deilig at det fortsatt er noe som blomstrer. Ser du har en circusrose, hvordan er de? Så en blårosa på et hagesenter i går, ble litt fristet. Er det noen nye roser eller er det noen som har fått nye navn, har aldri hørt om de før de siste par årene (og kjøpt et par som ikke har blitt til noe). Ha en fortsatt fin helg, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt sant. Circusrosene er uvanlig blomstrerrike. Lave, så de passer i forgrunnen. Har kun et par års erfaring, så kan ikke si så mye om herdighet. Det er rett og slett en serie såkalte patioroser, lansert av velkjente Kordes. God helg!
   /Irene

   Slett
 8. Så fina färger du omger dig med i din trädgård fortfarande och rosor mina har alldeles nyss gått till vila för vintern men de har blommat mycket längre än tidigare det beror på den varma hösten.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er deilig med alle slags farger fortsatt. Fint med en lang, mild høst! Ha det godt!
   /Irene

   Slett
 9. Senhøsten er fin med det at vi blir så glade for mildvær og uventet blomstring! Alt mottas med stor takk! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jah, nå som vi går i den mest mørkegrå av alle måneder, skal det ikke mye til for å lyse opp tilværelsen :)

   Slett