torsdag 16. mai 2024

Spennende peonknopp og våreksplosjon

 


Hagen har nærmest "eksplodert" på den uken hageeieren har vært bortreist. Varmen har kommet og tulipanene kommer for fullt. I epletrebedet over her, er det Darwintulipanen 'Marit' som dominerer nå.For noen år sidn kjøpte jeg noen peonfrø av en svensk peonekspert som holdt foredrag i Blomstervenners klubb. Jeg sådde dem etter alle kunstens regler. De skulle bruke to år på å spire,  og de spirte bra. De trenger selvfølgelig også tid på å vokse seg store nok til å sette knopper. Nå er det knopp på den aller første, og jeg er kjempespent på hvordan den blir.. Maurene er som vanlig interessert i den klebrige nektaren utenpå knoppen. De gjør ingen skade.


Den første peonen jeg har registrert blomstrer (jeg har ikke vært overalt i hagen ennå), er Paeonia obovata.


Lekre rosa tulipaner ved roseportalen. Skal være Tulipa 'China Town' i følge mine notater.I måneskinnsbedet finner vi tulipanen 'Flaming Evita' sammen med Narcissus 'Popeye', som har fylte kroner.Mellom fenrikshjerter, blomstrer Narcissus 'Delnashaugh', mens tulipaner er på vei.Ekornet er ustanselig på matjakt. Den løper opp og ned takrenner, og undersøker alle fuglematere.Ser ut som den har fått teften av noe godt.Gule hundetann, Erythronium 'Pagoda' foran hvite kuleprimula, og en stor, lilla tue med Cardamine pentaphyllos.

I morgen er det sannelig 17. mai, nasjonaldagen vår.


Deler hos

20 kommentarer:

 1. Preciosas flores. Saludos.

  SvarSlett
 2. Hej Irene!
  Trädgården hälsar dig välkommen hem med en vacker blomning.
  Hälsningar Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marika!
   Ja, det skal være helt sikkert :)
   /Irene

   Slett
 3. Fantastisk blomsterpragt i din have! Så smukt - og så spændende med din pæon der skal blomstre for første gang. Det er også skønne billeder af dit egern!
  Håber du får en hyggelig nationaldag!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Gjett om det er spennende med peonen! Ha det godt.
   /Irene

   Slett
 4. Det er mange vakre blomster i hagen din nå, og flotte pioner. Alt utvikler seg veldig fort nå i hagen, og det er vanskelig å henge med.
  Ha en fin 17.mai!

  SvarSlett
  Svar
  1. Den fineste tiden nest etter roseblomstringen :) Vanskelig å henge med, ja.
   Gratulerer med dagen!

   Slett
 5. A beautiful spring garden and adorable squirrel. How exciting to await the peony bud opening up. I'm sure you'll be pleasantly pleased. The Erythronium grows well for you. What a treasure.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you. I hope to be pleasantly surprised :) So happy that the Erythroniums will grow here.
   /Irene

   Slett
 6. Your flowers are looking beautiful.
  Love the cute squirrel, great photos.
  Thank you for linking up and sharing your post. Take care, have a great day and happy weekend.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you.
   Have a happy weekend!
   /Irene

   Slett
 7. What a beautiful time of year with the pretty flowers and squirrels to see outside!

  SvarSlett
 8. Flotte forårsblomster i din have lige nu. Det er rigtig nok en eksplosion når det hele går i gang. Tillykke med de første pæon blomster. Det er en belønning for din tålmodighed! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, takk! Det er så varmt nå at "alt" spretter ut. Ja, å så egne stauder, og ikke mist peoner, er en skikkelig tålmodighetsprøve. Men har man til enhver tid ulike stiklinger og planter gående, er det alltid noe som blomstrer for første gang :)

   Slett
 9. Nydelig den Marit-tulipanen, den skal jeg se etter, når det er Darwin så er den vel flerårig. Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. En flott, klassisk Darwin-sort, ja. Om den er flerårig gjenstår å se. Har plantet mange Darwintulipaner som ikke er det. God helg!
   /Irene

   Slett