torsdag 19. september 2024

Spinosissimaroser i september og himmelsk skjønnhet

 


Mange av spinosissimarosene (trollnype) gjenblomstrer ikke, men en del gjør det. 'Golden Wings' over her, er god til å gjenblomstre med sine store, kremgule blomster.



'Stanwell Perpetual' er alltid en av de første som starter på forsommeren, og en av de siste som gir seg mot frosten. 'Frühlingsduft' har også hatt en bra remontering, men det var i august.



Hvis noen er i stand til å se noe på dette bildet, så er det himmelen sett fra terrassen en svært stjerneklar natt. Endelig var det mulig å skimte det berømte nordlyset, Aurora borealis også her. Vi bor egentlig for nær storbyens lys og annen lysforurensning. Det startet som lyse striper over himmelen. Plutselig begynte de å danse, og plutselig var det over.



Hvem i all verden er det som titter ut av utelampen her?



Det var nok denne karen, kjøttmeisen (Parus major) på jakt etter mat? Her har den fått en svær "kongle" med fett å nyte.


En kveldstur til et vann i det sola går ned. En flokk ender svømmer i det gullforgylte vannet.


4 kommentarer:

  1. Et aldeles nydelig bilde av den øverste rosa.

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Det er jo en svært vakker og fotogen rose.

      Slett
  2. Den rosen øverst er helt nydelig. Jeg synes nordlysbildet ditt ble fint. Det er som regel for mye lysforurensing til at det blir bra. Her må vi høyt og langt inn i skogen skal vi få sett noe bra. Ditt siste bilde er jo helt magisk!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk :) Det var stor stas å få sett nordlyset her. Det kan være magisk i september.

      Slett